Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali al Elveţiei loveşte din nou! A dat afară opt jucători, unul dintre ei fost la Arsenal şi la Barcelona

Gigi Becali al Elveţiei loveşte din nou! A dat afară opt jucători, unul dintre ei fost la Arsenal şi la Barcelona
Comentarii

FC Sion a concediat fără notificare opt fotbalişti, printre care şi fostul "tunar" Alex Song

Cotidianul Blick a dezvăluit un nou scandal apărut miercuri în fotbalul elveţian. FC Sion i-a pus pe liber pe Alex Song, Xavier Kouassi, Pajtim Kassami, Ermir Lenjani, Seydou Doumbia, Michael Fachinetti, Christian Zock şi Birama Ndoye. Primii trei sunt cei mai bine cotaţi jucători din lot.

Interesant este modul în care cei opt au fost daţi afară. Toţi au primit de dimineaţă un document din partea clubului, prin care li se cerea să accepte contracte mai mici şi mai scurte, ofertă la care erau obligaţi să răspundă în câteva ore, în caz contrat urmând să li se rezilieze înţelegerile actuale.

Agenţii fotbaliştilor susţin că nu au avut timp să acţioneze şi că nimeni de la club nu le-a răspuns la telefoane, aşa că s-au adresat instanţelor, dar şi sindicatului fotbaliştilor.

Într-o scrisoare trimisă Blick, FC Sion a explicat că a luat decizia "din motive întelemiate" şi "din motive de forţă majoră". "Am fost jefuiţi de toate încasările. Ne este interzis să le oferim mijloacele pentru a munci, iar lor le este interzis să ofere performanţele pentru care sunt plătiţi", a mai scris clubul elveţian.

FC Sion evoluează în prima ligă elveţiană şi are un patron excentric. Christian Constantin este un fost portar care a preluat echipa în 2003 şi a târât-o într-o mulţime de scandaluri. A dat afară zeci de antrenori, a făcut echipa de start, a condus chiar şi antrenamente. În 2017 a fost suspendat pentru 14 luni după ce l-a lovit pe unul dintre antrenorii săi, Rolf Fringer. De asemenea, în 2012 FC Sion a fost exclusă din Europa League pentru încălcarea regulamentelor de transferări.

La FC Sion a jucat românul Ovidiu Herea (2013-1015), iar în decembrie 2019 presa din Ţara Cantoanelor a dezvăluit că Mircea Lucescu a fost la un pas să accepte oferta lui Constantin şi să devină antrenorul echipei. În cele din urmă, tehnicianul de 74 de ani ar fi refuzat "din motive personale".

Afla mai multe despre: fc sionscandaljucatorigigi becali 

viewscnt
Articole similare