Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali l-a dat afară de la FCSB: "Mintea lui nu e la fotbal!" Ce s-a ales de fotbalistul brazilian

Gigi Becali l-a dat afară de la FCSB: "Mintea lui nu e la fotbal!" Ce s-a ales de fotbalistul brazilian galerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB l-a pierdut gratis pe brazilianul Guilherme în 2016. Între timp, fundaşul stânga a jucat constant atât în Polonia, cât şi în Turcia.

După un meci contra celor de la Dinamo (1-3), patronul Gigi Becali a izbucnit: "Mirel Radoi trebuie sa ia masuri. Eu o sa iau o masura. Guilherme nu mai vreau sa-l vad pe teren. Sa-l trimita la juniori. Mintea lui nu e la fotbal. Mai bine joci fara fundas stanga", avertiza Gigi Becali la acea vreme. Iar Guilherme a plecat de la FCSB la scurt timp distanţă.

Dat afară de Gigi Becali de la FCSB, Guilherme şi-a regăsit pofta de fotbal în Polonia şi Turcia

Pe numele său complet Guilherme Haubert Sitya, fundaşul stânga brazilian a ajuns între timp la 30 de ani şi joacă la Konyaspor, acolo unde în primele trei runde a jucat 270 de minute, fiind prima opţiune pentru postul de fundaş lateral stânga.

În 2016, FCSB a renunţat la serviciile sale la iniţiativa patronului Gigi Becali, iar Guilherme s-a transferat în calitate de jucător liber de contract în Polonia, la Termalica. 25 de meciuri şi 4 pase decisive într-un sezon i-au adus un transfer la un alt nivel. Guilherme a semnat cu Jagiellonia Bialystok, una dintre formaţiile stabile financiar din campionatul Poloniei.

Aici i-a mers foarte bine. Fundaşul stânga a adunat 92 de meciuri, a marcat de trei ori şi a oferit nu mai puţin de 20 de pase decisive coechipierilor săi. A fost o mutare perfectă pentru cariera sa, iar timp de trei sezoane, Guilherme a fost printre fotbaliştii foarte buni ai echipei poloneze. Din sezonul trecu, brazilianul a ajuns în Turcia, la una dintre formaţiile bune ale campionatului. Chiar dacă Konyaspor a terminat stagiunea trecută pe locul 13, ambiţiile pe Buyukşehir Stadium sunt mult mai mari.

Konya l-a numit ca antrenor pe Ismail Kartal, fost antrenor la Fenerbahce, formaţie alături de care a cucerit Cupa Turciei. Iar lotul de jucători nu arata deloc rău. Se remarcă numele unor fotbalişti buni precum Milosevic, Shengelia, Kravets sau Paolo Hurtado.

Guilherme este titular la Konya, formaţie cu care a semnat la începutul acestui an. Cota sa de piaţă a scăzut acum la 400 de mii de euro după pandemia de coronavirus, dar şi după ce Guilherme a împlinit la 1 aprilie 30 de ani. Fundaşul stânga originar din Porto Alegre se simte foarte bine în Turcia, după cum mărturisea chiar el, într-un interviu recent acordat presei din această ţară. A bifat deja 12 meciuri în Superliga Turcă.

Guilherme Haubert Sityá are 117 meciuri în Liga 1 şi 102 meciuri în Ekstraklasa, prima ligă din Polonia. Brazilianul a bifat şi 20 de meciuri în cupele europene în cariera sa, reuşind să ofere patru pase de gol pentru coechipierii săi. 

Afla mai multe despre: guilhermegigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare