Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, pregătit să încaseze 13 milioane de euro după ce a fost reabilitat: "Iau licenţa şi îmi iau banii"

Gigi Becali, pregătit să încaseze 13 milioane de euro după ce a fost reabilitat: "Iau licenţa şi îmi iau banii"

FCSB

Comentarii

Un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri cererea de reabilitare judecătorească formulată de omul de afaceri George Becali, decizia nefiind definitivă. Anul trecut, instanţa a respins cererea de reabilitare făcută de patronul FCSB.

Gigi Becali a fost reabilitat

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie ţi Justiţie -Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.588 din 17.04.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.830 din 24.05.2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justişie – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti”, este soluţia pronunţată de ÎCCJ

Decizia poate fi contestată n termen de 10 zile de la comunicare. În ianuarie 2020, Curtea supremă de justiţie a respins cererea de reabilitare depusă de Becali. Acesta  fost condamnat  în dosarul Valiza”, în dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina, precum şi în cel al schimbului de terenuri cu MApN.

Gigi Becali aşteaptă să ia 13 milioane de euro 

În 2004, Gigi Becali a cumpărat Uzina Mecanică Drăgăşani, unde se fabrica şi armament, în schimbul sumei de 3 milioane de euro. În 2013, uzina a intrat în insolvenţă, iar omul de afaceri e decis să scape de ea. 
 
Deşi a primit o ofertă de 13 milioane de euro pe care a acceptat-o, Gigi Becali nu a putut încasa banii, din cauza procesului de spălare de bani în care e acuzat:

"Ce mare lucru? A mai fost respins ba că n-aveam o chitanţă în original de achitare a prejudiciului, ba că nu ştiu ce. Chestii minore. E în regulă acum. De şase luni de zile, aveam un contract să vând fabrica de armament (n.r. - Uzina Mecanică de la Drăgăşani) pe 13 milioane de euro, dar nu puteam, că n-aveam licenţă de fabricat gloanţe pentru că aveam cazier.

Fiind patron, aveam nevoie de licenţă, iar oamenii care o cumpără mi-au spus că aveam nevoie de licenţă. Acum iau licenţa şi îmi iau banii! Iau 13 milioane de euro şi iau banii pe fabrică.

Să candidez? Doamne, ferească-ne! Vrei să mai fac altă puşcărie? Candidezi, faci puşcărie! Au voie să candideze doar oamenii lor. Dacă nu eşti cu ei, n-ai voie să candidezi”, a declarat Gigi Becali, pentru Gazeta Sporturilor. 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali reabilitatgigi becali 13 milioane de euro 

viewscnt
Articole similare