Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Golul fantomă marcat de Panama revoluţionează fotbalul. Ce schimbări uriaşe a anunţat preşedintele FIFA

Golul fantomă marcat de Panama revoluţionează fotbalul. Ce schimbări uriaşe a anunţat preşedintele FIFA
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că "a sosit momentul" introducerii sistemului de asistenţă video pentru arbitraj (VAR), după ce naţionala Panama s-a calificat la Cupa Mondială 2018 în urma unui gol inexistent marcat în partida cu Costa Rica (2-1).

"Atunci când este în joc calificarea la Cupa Mondială, iar meciul respectiv se decide în urma unei erori importante de interpretare a arbitrului, lucru care se poate întâmpla pentru că arbitrii sunt şi ei oameni şi comit greşeli ca toţi ceilalţi, cred că a sosit momentul să corectăm această situaţie", a declarat Infantino la Lyon, în cadrul vizitei sale în Franţa, gazda Cupei Mondiale feminine din 2019.

"Când întreaga lume vede acest lucru, în câteva secunde, iar singurul care nu vede este arbitrul, dar nu pentru că nu vrea să vadă, ci pentru că nu poate vedea, atunci trebuie să facem o corecţie. Cred că trebuie să ne adaptăm vremurilor actuale şi să facem un pas înainte", a subliniat preşedintele FIFA.

Panama, cu portarul Jaime Penedo (Dinamo Bucureşti) între buturi, a marcat "golul-fantomă" prin Gabriel Torres (min.56), în urma unei lovituri de colţ, la scorul de 1-0 în favoarea costaricanilor, arbitrul guatemalez Walter Lopez validând golul deşi balonul nu a depăşit spaţiul porţii echipei oaspete. Panamezii au înscris apoi golul victoriei, în finalul jocului, prin Roman Torres (min.88)

În urma acestui succes controversat, panamezii au depăşit cu un singur punct în clasamentul final al zonei CONCACAF selecţionata Statelor Unite, care a ratat astfel calificarea la Cupa Mondială, competiţie la care americanii au avut o prezenţă neîntreruptă începând cu ediţia din 1986.

Afla mai multe despre: golul fantomapresedintele fifapanamagianni infantinoasistenta videocupa mondiala 

viewscnt
Articole similare