Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guardiola, Inzaghi sau Spalletti? Cei trei se luptă pentru premiul de cel mai bun antrenor al anului

Guardiola, Inzaghi sau Spalletti? Cei trei se luptă pentru premiul de cel mai bun antrenor al anului
Comentarii

Spaniolul Pep Guardiola, de la Manchester City, şi italienii Simone Inzaghi, de la Inter Milano, şi Luciano Spalletti, fost la Napoli, acum la naţionala Italiei, sunt cei trei candidaţi pentru premiul "cel mai bun antrenor" la gala premiilor "The Best" organizată de FIFA şi care va fi organizată pe 15 ianuarie.

Guardiola i-a condus pe "cetăţeni" la cele mai mari succese din istoria lor, prin câştigarea Premier League, a Cupei Angliei, Ligii Campionilor şi Supercupei Europei în perioada stabilită, între 19 decembrie 2022 şi 20 august 2023.

Au fost nominalizaţi iniţial cinci antrenori, aleşi de un grup de experţi. Însă un juriu internaţional, format din antrenori, căpitani, jurnalişti şi fani ai echipelor naţionale, a ales trio-ul respectiv, fiind eliminaţi Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, şi australianul Ange Postecoglou, venit în vară la Tottenham Hotspur de la Celtic Glasgow.

Guardiola, al doilea în premiile "The Best" în 2019 după germanul Juergen Klopp şi al treilea în 2021 şi 2022, este favorit în faţa lui Inzaghi, a cărui echipă a cedat în finala Ligii Campionilor în faţa lui City, în acest an.

Spalletti a condus-o pe Napoli la titlul în Serie A pentru prima dată în 33 de ani.

Afla mai multe despre: napoli 

viewscnt
Articole similare