Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernul a aprobat banii! Încep lucrările la stadioanele ”Steaua” şi ”Arcul de Triumf”. Ce capacitate va avea şi cât va costa noua arenă din Ghencea

Guvernul a aprobat banii! Încep lucrările la stadioanele ”Steaua” şi ”Arcul de Triumf”. Ce capacitate va avea şi cât va costa noua arenă din Ghencea

Fotbal intern

Comentarii

Guvernul României a aprobat bugetul pentru reconstrucţia stadioanelor "Steaua" şi "Arcul de Triumf" în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020. Pentru arena din Ghencea au fost alocaţi 301.772.000 de lei (67 de milioane de euro), în timp ce în "Arcul de Triumf" se vor investi 126.411.000 de lei (aproximativ 27 de milioane de euro).

Noua arenă va avea 30.500 de locuri şi o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. Va avea în dotare patru vestiare, 24 de camere pentru cazarea sportivilor, un muzeu şi mai multe spaţii comerciale. Termenul de construcţie a stadionului din Ghencea este de 25 de luni.

Noul stadion Steaua va avea o capacitate de 30.500 de locuri iar durata lucărilor a fost estimată la 25 de luni. Cum prima grijă trebuie să o constituie condiţiile asigurate spectatorilor, nu poate fi trecută cu vederea dotarea precară cu facilităţi sanitare şi lipsa aproape în întregime a punctelor minime de servire şi a punctelor de prim ajutor. Conform calculelor, grupurile sanitare existente sunt sub jumătate faţă de cerinţele curente.

Apoi, vestiarele se află pe latura opusă Tribunei Oficiale. Deşi această conformare nu este interzisă, apar probleme funcţionale în special pentru presă, boxa presei fiind în tribuna 1 în timp ce zona mixtă trebuie organizată lângă vestiare. Circulaţia către sala de conferinţe de presa este şi ea o problema. Accesul echipelor către vestiare/părăsirea stadionului au loc pe latura tribunei 2, generând necesitatea unei noi zone de securitate (prima zona de securitate fiind accesul către Tribuna Oficială). În sfârşit, vestiarele actuale ale echipelor sunt vizibil sub normele curente în materie de suprafeţe şi spaţii asigurate.

În prezent stadionul nu mai poate fi utilizat pentru meciuri cu public. Pe de altă parte, o parte dintre condiţiile UEFA (presa, echipe) nu sunt îndeplinite, iar condiţiile pentru spectatori (calitatea “serviciilor”) sunt precare şi ar rămâne precare chiar şi în cazul unei renovari. Prin urmare intervenţia asupra stadionului Steaua este absolut necesară”, se arată în comunicatul remis marţi.

Stadioane de fotbal din programul Euro 2020 (2019)

Stadionul Steaua

  • Capacitatea stadionului va fi de 30.500 de locuri
  • A fost avizat Studiul de fezabilitate in şedinţa de guvern din data de 7 martie 2018.
  • Valoarea, conform studiului fezabilitate, este de 301,77 de milioane de lei inclusiv TVA

Stadionul Rapid

  • Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 15.000 – 20.000 de locuri
  • A fost predat studiul de fezabilitate si urmeaza avizarea acestuia in CTE CNI, CTE MDRAP si consiliul interministerial. Ulterior emiterii hotărârii de guvern, CNI va publica în SEAP anunţul de intenţie privind procedura de achiziţie a contractului având ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de realizare a obiectivului de investiţii Stadion Rapid (dată estimată 09.03.2018). După expirarea anunţului de intenţie CNI va demara procedura efectivă de achiziţie
  • Valoarea estimata in studiul de prefezabilitate este de 119.753.200 lei

Stadionul Arcul de Triumf

  • Capacitatea stadionului va fi de 8.100 de locuri.
  • A fost avizat Studiul de fezabilitate in şedinţa de guvern din data de 7 martie 2018. Proiectul va include şi un centru de recuperare pentru sportivi.
  • Valoarea, conform studiului de fezabilitate, este de 126,41 de milioane de lei inclusiv TVA

Stadionul Dinamo

  • Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 20.000 – 25.000 de locuri
  • Au fost clarificate aspectele de natura juridică privind amplasamentul propus de Clubul Sportiv Dinamo şi urmeaza introducerea acestuia pe lista sinteza a subprogramului Complexuri sportive. Dupa introducerea pe lista sinteza, se vor putea demara procedurile in vederea promovarii si avizarii indicatorilor tehnico - economici.

Afla mai multe despre: ghenceastadionguverneuro 2020arcul de triumfrapiddinamo 

viewscnt
Articole similare