Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda!

Guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda!

Fotbal

Comentarii

Două cluburi de fotbal din România, care participă în competiţii organizate de Federaţia Română de Fotbal şi de Liga Profesionistă de Fotbal, sunt finanţate direct de guvernul maghiar de la Budapesta. Cele două sunt Sepsi Sf. Gheorghe, din Liga 1, şi Csikszereda, care e în Liga a 3-a.

"Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) şi Sepsi (Sf. Gheorghe).

În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinţi (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federaţiei de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive şi realizarea altor proiecte de investiţii în dezvoltare, în special pentru finanţarea Academiei Csikszereda şi a Academiei Sf. Gheorghe. 

Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare", este răspunsul guvernului Ungariei, prin Ministerul Resurselor Umane, la solicitarea Gazetei Sporturilor.

Sepsi a promovat, iar anul trecut a fost revelaţia play-out-ului. În actualul sezon e la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 6, ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. Csikszereda e în Liga a 3-a, dar şi-a creat o bază care rivalizează chiar şi cu unele existente în Liga 1. În plus a eliminat în optimile de finală din Cupa României pe Dinamo.

Afla mai multe despre: sepsicsikszeredabaniguvernungaria 

viewscnt
Articole similare