Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Hagi la naţională? "Regele" a dat răspunsul final şi a vorbit despre strategie: "Văd că e bătălie mare pe postul de selecţioner, dar nu cred că acolo stă secretul"

Hagi la naţională? "Regele" a dat răspunsul final şi a vorbit despre strategie: "Văd că e bătălie mare pe postul de selecţioner, dar nu cred că acolo stă secretul"

Fotbal intern

Comentarii

Gheorghe Hagi a declarat că de acum încolo va fi foarte greu la nivel de echipă naţională şi va trece mult timp înainte ca prima reprezentativă să revină unde era înainte.

"Toată lumea are aceleaşi sentimente, că ne aşteaptă o muncă foarte grea, va fi foarte greu de acum încolo, am ajuns unde am ajuns şi o să ne coste foarte mult timp să revenim cum eram înainte. Din păcate e o realitate, reflectăm foarte mult, cred că de-acum încolo indiferent cine va fi antrenorul echipei naţionale. Eu cred că nu asta e problema cea mai mare, România ce doreşte, ce proiect are, la nivel national, o gândire unitară, o gândire puternică, cu obiectiv de performanţă foarte mare, acela de a crea o naţională care să fie mai bună decât a noastră. Altfel pentru mine nu stă niciun proiect în picioare", a spus Hagi.

El a precizat că selecţionerul reprezintă doar o componentă a viitoarei strategii. "Sunt sigur că oricine s-ar duce acolo, şi văd că e bătălie mare pe postul de selecţioner, dar nu cred că acolo stă secretul. E o component importantă, e bine să ai un antrenor competitiv şi bun, dar fotbalul românesc trebuie să reflecteze foarte tare pe ce drum o luăm, unde vrem să ajungem care e obiectivul nostru, dacă ne mai dorim să avem echipe competitive naţionale, care să se bată de la egal la egal cu tot fotbalul mondial".

Hagi crede că este necesară implicarea multor persoane importante în proiect. "Mult timp, răbdare, neuroni şi oameni competitivi, care au realizat ceva în viaţă, nu mai putem să trăim doar din vorbe. Cel care a făcut treabă, care ştie şi se pricepe să se duc să muncească, pentru că este nevoie de muncă multă. Oameni care să muncească 24 din 24 de ore. Vreo 100 de persoane importante trebuie să se angreneze în acest proiect. Sper că mai avem orgoliu, mai avem mândrie, mai avem sentimental de a munci pentru România, sper să trăiesc şi să văd meciuri cu naţionale să se bată de la egal la egal cu echipe europene", a afirmat tehnicianul.



Gheorghe Hagi a menţionat că este normal ca jucătorii să fie criticaţi, însă ei sunt ultimii despre care să se vorbească. "Am văzut că se dă în jucători, e normal şi ei să fie criticaţi, dar ei sunt ultimii de care trebuie să vorbim. Numele de jucători, chiar dacă ei mai greşesc, pentru mine ei sunt nişte copii. Părinţii, ceilalţi, trebuie să aibă grijă de tot ce înseamnă fotbalul românesc, nu ei. Ei joacă, ei vor juca foarte bine dacă o să fie manageriaţi foarte bine, dacă o să ţinem la ei, o să-I ocrotim, o să le dăm putere, o să le fim mentori. Chiar dacă ei sunt cei care ajung să facă rezultatele, până să ajungem la ei trebuie să vedem toate componentele. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum trebuie începând de la valoare. Şi vorbesc doar faptele. Oameni care au făcut lucruri în meserie,se pricep, trebuie accesaţi. Eu sunt prea mic să decid pe lucrul ăsta, planificarea cea mare. E politic. Trebuie de sus, guvernul României, oamenii mari trebuie să se gândească la lucruri importante pentru România. De acolo se poate crea o strategie importantă, de succes"

Hagi a declarat că nu se poate implica la echipa naţională, cel puţin în următoarea perioadă. "Am un club, la nivel de echipă naţională nu pot să fiu activ, nu pot să încurc borcanele. Doar să dau un sfat. Când n-o să mai am club probabil o să mă gândesc, dacă va exista situaţia asta în viitor. Exclus să fiu, nici măcar asociat sau speculat, că eu aş fi un pretendent pentru a merge la echipa naţională. În momentul de faţă, pe termen scurt, nu. Nu se poate", a adăugat el.

Tehnicianul a precizat că nu vizează un post de conducere, ci îi place să fie antrenor: "Primul care mi-a propus preşedinte a fost domnul Copos, la Rapid. I-am spus că îmi place să fiu antrenor. Nu vizez deocamdată în termen scurt şi mediu un post de conducere. Îmi place să fiu antrenor".

Afla mai multe despre: gheorghe hagiselectionerfrfechipa nationala 

viewscnt
Articole similare