Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Hagi şuta de sute de ori pentru a găsi tehnica potrivită. Acum, oricine poate!”. Portarii actuali, ”persecutaţi” de noile reguli?

”Hagi şuta de sute de ori pentru a găsi tehnica potrivită. Acum, oricine poate!”. Portarii actuali, ”persecutaţi” de noile reguli?

Fotbal

Comentarii

Fotbalul evoluează, iar odată cu el apar noi reguli menite să producă cât mai mult spectacol pe teren.

 

Zilele trecut, fostul mare portar italian Gianluigi Buffon a venit o cu propunere care, în opinia multora, ar revoluţiona fotbalul modern: mărirea porţilor.

Legendarul portar consideră că portarii actuali sunt mult mai înalţi decât erau acum 30 de ani, iar spaţiul disponibil golului devine tot mai mic pentru fotbalişti. În consecinţă, se diminuează spectacolul fotbalistic.

Mehmet Bolukbaşi: ”Creşterea cu 10-15 centimetri nu ar fi o schimbare prea mare”

Fostul portar al celor de la Galatasaray din perioada ”de aur”, Mehmet Bolukbaşi, rezerva lui Claudio Taffarel la finele anului 2000, care uimea Europa, consideră că schimbarea nu va avea un impact atât de mare.

Mehmet este că, oricum, postul de portar este unul ”persecutat”, deoarece apar tot mai multe detalii care să-i avantajeze pe jucătorii din teren, decât pe portari. Un detaliu ar fi noile mingii. Alt detaliu important, regula cu piciorul fixat pe linia porţii. Orice pentru a se marca tot mai multe goluri.

Cu toate acestea, Mehmet Bolukbaşi consideră că portarii şi antrenorii de portari vor găsi şi ei soluţii, la rândul lor, pentru a contracara şi o mărire a porţii pe viitor, aşa cum au găsit întotdeauna.

Chiar şi mingile folosite în prezent sunt proiectate pentru a pune portarii în situaţii dificile. De exemplu, în vremea în care juca fotbal, Gheorghe Hagi lovea mingea de sute de ori pentru a găsi tehnica potrivită de şut.

Acum, orice fotbalist reuşeşte mai uşor să obţină acea tehnică pe care Hagi a descoperit-o prin atâtea eforturi. Cu alte cuvinte, calitatea mingilor s-a schimbat, ceea ce e în defavoarea portarilor. Chiar şi la loviturile de la 11 metri. Nu mai poţi lua piciorul de pe linie.

Pe scurt, se fac toate eforturile pentru a spori numărul de goluri. Dimensiunile porţilor pot fi, de asemenea, regândite. Nu consider asta ca o decizie foarte radicală. O creştere cu 10-15 centimetri pe orizontală sau verticală a porţii nu ar fi o schimbare prea mare pentru portari.

Portarii şi antrenorii de portari vor găsi modalităţi de a se adapta şi de a se îmbunătăţi în această situaţie pentru a-şi dezvolta abilităţile”, a declarat Mehmet Bolukbaşi, conform ”hurriyet.com”.

Afla mai multe despre: mehmet bolukasigica hagigatalasaraybuffon 

viewscnt
Articole similare