Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep - Aiava 7-6, 6-1. Simona trece în turul secund de la Australian Open. Totuşi, s-a accidentat! Cu cine va juca în următorul tur!

Halep - Aiava 7-6, 6-1. Simona trece în turul secund de la Australian Open. Totuşi, s-a accidentat! Cu cine va juca în următorul tur!galerie foto

Tenis

Comentarii

Simona Halep a reuşit să câştige meciul cu Destanee Aiava în două seturi, scor 7-6, 6-1. Numărul 1 WTA a intrat foarte greu în meci, primul set fiind extrem de dificil şi lung. În a doua parte a jocului, Simona a călcat strâmb şi a fost bandajată la glezna stângă. Asta n-a oprit-o, însă, să câştige la pas setul secund. În turul următor, Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard.

În faza următoare, Halep o va întâlni, joi, pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, care a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA. Liderul WTA conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirile directe cu Bouchard, dar meciurile acestea datează din 2014.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

 

ORA 08:40 GAME SET şi MECI. Simona Halep ajunge în turul secund al AO. 7-6, 6-1

ORA 08:37. După un game după aproape 8 minute, Simona se îndepărtează: 5-1

ORA 08:27. Simonei Halep îi merge foarte bine serviciul în setul al doilea şi o obligă pe australiancă să greşească la fiecare pas. 4-1!

ORA 08:25. Aiava rezolva repede serviuciul său: 3-1

ORA 08:22. Avantaj consistent pentru Simona Halep în setul secund: 3-0.

ORA 08:18. Simona face BREAK, însă este vizibil limitată de accidentarea

E rândul Simonei Halep să ceară intervenţia medicului. Sportiva noastră acuză dureri la gleznă după ce a călcat stâmb!

ORA 08:07. Simona şi face serviciul în primul game al setului secund.

ORA 08:02. Simona se impune extrem de greu în primul set: 7-6.

 

ORA 07:53. Tiebreak în primul set! Simona Halep a servit impecabil şi duce primul set în prelungiri.

ORA 07:49. Aiava preia din nou conducerea: 5-6!

ORA 07:45. Simona Halep câştigă game-ul la 0 şi egalează: 5-5. Australianca nu pare deloc în apele ei, fiind puţin ameţită, după felul în care se mişcă pe teren.

ORA 07:42. Pe fondul unei vizibile scăderi de formă a australiencei, Simona Halep face BREAK şi se apropie la un singur game de adversara sa. 4-5

 

ORA 07:38. Meciul se reia, iar Simona Halep îşi câştigă serviciul. 3-5!

ORA 07:30. Sportiva din Australia cere intervenţia medicului. Acuză o presiune în piept. În aceste momente Aiava este la vestiare, acolo unde primelte îngrijiri medicale.

ORA 07:25. Aiava face 5-2 după un game care a durat peste zece minute!

ORA 07:13. Aiava face din nou BREAK. Australianca loveşte puternic, iar Simone returnează mai mereu în fileu...

ORA 07:06. Simona face REBREAK, dar tot nu pare în apele sale. 2-3

ORA 07:03. Aiava îi ridică în picioare pe australieni! O conduce pe Halep cu 3-1!

ORA 06:59. Simona Halep este condusă surprinzător. 1-2. Aiava, destul de plinuţă, reuşeşte să lovească tare mingea!

ORA 06:53. Australianca revine şi face REBREAK.

ORA 06:48. Simona face primul BREAK al meciului, Pe Eurosport 2, continuă meciul Wawrinka - Berankins, iar Simona Halep nu se vede pe TV-urile din România, cel puţin nu deocamdată.

ORA 06:45. A început meciul. Aiava serveşte prima!

 

UPDATE 6:30. Zverev a trecut de Fabbiano în trei seturi, acesta a fost penultimul meci de pe arena Rod Laver, ultimul este cel al Simonei care va începe în jurul orei 7:00.

Diferenţele dintre cele două jucătoare sunt colosale. În primul rând, Simona beneficiază de o experienţă net superioară. Chiar dacă nu a câştigat vreun turneu de Mare Şlem până acum, se laudă cu 16 trofee în circuitul WTA. Pentru Aiava, aceasta va fi cea de-a doua sa prezenţă la un turneu de Mare Şlem, după ce anul trecut ieşea tot la Australian Open încă din primul tur.

LIVE Simona Halep - Destanee Aiava, primul tur, Australian Open

Din păcate pentru noi, Simona nu se simte prea bine la Melbourne. E singurul turneu de Mare Şlem unde nu a reuşit să urce niciodată mai sus de faza sferturilor de finală. În 2014 pierdea cu Dominika Cibulkova, iar în 2015 ceda în faţa Ekaterinei Makarova. La precedentele două ediţii, sportiva noastră a ieşit fulgerător, încă din primul tur. Anul trecut a pierdut cu Shelby Rogers şi în 2016 cu Shuai Zhang.

Dacă o va elimina pe Aiava, Simona se va duela în următorul tur cu învingătoarea meciului Eugenie Bouchard - Oceane Dodin. Un duel dificil este anticipat în turul III, când Halep poate da peste Petra Kvitova, cap de serie numărul 27. 

Cota Simonei Halep la câştigarea trofeului a scăzut de la 10.00 la 9.00 după surprizele apărute în prima zi, Venus Williams, Sloane Stephens, Coco Vandeweghe şi Dominika Cibulkova şi Ekaterina Makarova fiind eliminate. 

LIVE Simona Halep - Destanee Aiava, primul tur, Australian Open

Simona a câştigat deja un turneu în 2018, cel de la Shenzhen. În schimb, Aiava a disputat doar două partide demonstrative, ambele pierdute, cu Bouchard şi Petkovic. Şansele unei surprize sunt infime, judecând şi după cotele oferite de bookmakeri. Halep are cota 1.05 să câştige, în timp ce australianca e creditată cu 15.00. 

Afla mai multe despre: simona haleptenisaustralian opendestanee aiava 

viewscnt
Articole similare