Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep e OUT de la Indian Wells, după un meci cu mulţi nervi şi numeroase greşeli! Victorie uriaşă pentru Osaka: 6-3, 6-0!

Halep e OUT de la Indian Wells, după un meci cu mulţi nervi şi numeroase greşeli! Victorie uriaşă pentru Osaka: 6-3, 6-0!galerie foto

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-0, de jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 44 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Extrem de nervoasă, Halep a fost învinsă de Naomi Osaka, la capătul unui meci în care Simona a greşit extrem de des, în momente cheie ale game-urilor.

Naomi Osaka nu a jucat altceva faţă de partida disputată împotriva jucătoarei române în optimi la Australian Open şi pierdută cu 3-6, 2-6. Ea a etalat acelaşi joc cu schimburi scurte şi cu lovituri puternice. Însă a avut în plus mai multă precizie, mai multă răbdare şi o adversară care i-a pus totul pe tavă. 

În primul set, Halep a avut mingi de break la toate ghemurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut ghemul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute.

În setul secund, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0.

"Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău", a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice.

La rândul ei, Halep a continuat jocul fără chef, cu senzaţia că abia aştepta să-l termine. Şi l-a încheiat, cu 0-6, după 63 de minute şi după un ultim ghem ceva mai disputat.

Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea va evolua în finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, un duel al jucătoarelor de 20 de ani.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un al turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open.

Halep - Osaka 3-6, 0-6

08:21 GAME, SET, MECI Naomi Osaka! Victorie uriaşă pentru sportiva din Japonia (44 WTA), care are şansa primului trofeu din carieră. În finala Indian Wells o va întâlni pe Daria Kasatkina (Rusia).


08:13 BREAK OSAKA! O nouă lovitură pentru Halep, care se vede condusă cu 5-0. Naomi serveşte pentru meci


08:10 4-0 pentru Osaka! Japoneza pare descătuşată, iar Halep are nevoie de o minune pentru a reveni


08:08 Un nou break pentru Osaka, care se distanţează la 3-0. Cahill intră pe teren şi încearcă să o motiveze pe Halep


08:03 Osaka se distanţează şi ia  o opţiune importantă pentru câştigarea meciului! E 2-0 în setul 2 pentru japoneză. Halep pare extrem de nervoasă, iar asta se vede şi în jocul ei!


08:00 Break Osaka! Halep începe slab şi setul doi şi îi cedează adversarei primul punct! Situaţia se complică şi mai mult pentru Simona

  • Antrenorul japonezei intră pe teren după încheierea primului set şi o încurajează: "E meciul nostru!" Acesta a evidenţiat faptul că Halep greşeşte mult, iar Osaka trebuie doar să-şi menţină nivelul de până acum pentru a câştiga

07:54 SET OSAKA! Naomi închide primul set cu un as, iar Halep trebuie să-şi ridice nivelul pentru a reveni în meci!


07:50 Break Osaka, după un game extrem de disputat! Din păcate pentru Simona, japoneza câştigă şi acum serveşte pentru primul set! 5-3


07:44 Se merge cap la cap. Halep şi Osaka îşi fructifică serviciul. 4-3 pentru japoneză

 


07:35 Game Osaka, iar japoneza revine la conducere: 3-2


07:33 GAME Halep! Simona îşi câştigă la 0 game-ul de serviciu şi ajunge la OPT puncte câştigate consecutiv! 2-2


07:30 Rebreak Halep! Simona revine imediat în meci şi îşi recuperează serviciul pierdut!


07:27 Break Osaka! Halep îi face cadou punctul decisiv adversarei, după o dublă greşeală şi se vede condusă, 2-0


UPDATE 07:24 Game Osaka! Japoneza reuşeşte doi aşi în primul game al meciului şi preia conducerea. Halep a avut o minge de break, pe care nu a reuşit însă să o fructifice.


UPDATE 07:20 A început meciul! Osaka serveşte prima.

  • Dublă miză pentru Halep: pe lângă premiul în bani (peste 600.000 de dolari pentru calificarea în finală), Halep ar reuşi să-şi cimenteze poziţia de lider mondial printr-o calificare în finala Indian Wells! Simona se poate desprinde la peste 1000 de puncte de ocupanta locului 2 în clasament, Caroline Wozniacki.

UPDATE 07:15 Halep şi Osaka sunt la încălzire, meciul va începe în scurt timp. Cu o singură înfrângere în 2018, Halep e mare favorită pentru calificarea în finală, cu o cotă la pariuri de 1,40, în timp ce sportiva din Japonia are cotă 3,00 pentru victorie.


UPDATE 07:04 Game, set şi meci! Daria Kasatkina o învinge pe Venus Williams după un meci de aproape 3 ore, scor 4-6, 6-4, 7-5, şi merge în finală! Halep şi Osaka se pregătesc să intre pe teren, iar meciul va începe în jurul orei 07:20


UPDATE 06:26 Halep mai are de aşteptat până să intre pe teren! Decisivul din meciul Williams - Kasatkina a început de 30 de minute, iar echilibrul e în continuare perfect: 6-4, 4-6, 2-2


UPDATE 05:50 Avem set decisiv în partida Venus Williams - Daria Kasatkina (6-4, 4-6), deci meciul Simonei Halep nu va începe mai devreme de 6:30!


UPDATE 05:20 Meciul Halep -Osaka va începe sigur după ora 06:00. Prima semifinală feminină, Venus Williams - Daria Kasatkina este extrem de disputată şi abia a a intrat în setul 2.

Partida aceasta este ultima a zilei de vineri (la Indian Wells), pe arena principală.

Înaintea meciului Halep - Osaka se dispută, nu înainte de ora 04.00, cealaltă semifinală a competiţiei din Cailfornia, între Venus Williams, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, şi rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: tenis femininwtasimona halep,  

viewscnt
Articole similare