Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Halep învinge şi convinge”. Ce scrie presa internaţionala după victoria categorică a Simonei din optimile AO!

”Halep învinge şi convinge”. Ce scrie presa internaţionala după victoria categorică a Simonei din optimile AO!

Simona Halep

Comentarii

Simona "Halep învinge şi convinge", a titrat publicaţia sportface.it, după sucesul româncei în faţa japonezei Naomi Osaka, în optimile de finală ale Australian Open.

"Toate meritele sunt ale favoritei principale: Halep a ratat puţin şi a profitat de o zi alfel decât pozitivă a adversarei pentru a accede în sferturi, la Melbourne", a adăugat sursa citată.

"Halep n-a trenat în faţa lui Naomi Osaka", a titrat lequipe.fr, care a adăugat că "după maratonul din turul al treilea, numărul 1 mondial a dominat-o uşor pe Naomi Osaka, reuşind calificarea în sferturile competiţiei".

"Meciul ei alungit din turul precedent a fost digerat. La două zile după ce a fost la un punct de eliminare, Simona Halep a avut o întâlnire mult mai liniştită, în faţa lui Naomi Osaka", a mai scris publicaţia citată.

"Favorita principală s-a refăcut după meciul din turul al treilea care a durat apropae patru ore pentru a o învinge pe Naomi Osaka şi atinge sferturile de finală ale Australian Open (...) Halep nu a arătat semne ale accidentării suferite la gleznă, în primul tur (...) Rezolvarea rapidă a impresionantei Osaka - jucătoarea de 20 de ani care o învinsese pe speranţa australienilor Ash Barty în turul precedent - în doar o oră şi 19 minute, era exact ce avea nevoie numărul 1 mondial. Abilităţile defensive al lui Halep au tocit puterea lui Osaka şi românca a închis partida cu doar cinci erori în setul secund, fructificând toate cele trei mingi de break care i-au ieşit în cale", a scris BBC.

"Povestea de rezistenţă şi curaj a Simonei Halep la Australian Open 2018 se poate transforma foarte bine în povestea turneului", a scris site-ul oficial al competiţiei de la Melbourne.

"Numărul 1 mondial şi-a continuat parcursul cu o operă de maestru, victorie cu 6-3, 6-2, în faţa starului în ascensiune Naomi Osaka, pentru a atinge faza sferturilor de finală la Melbourne Park, prima dată după trei ani. Se poate contraargumenta că numărul 1 mondial nu are dreptul de a fi aici după ce abia a scăpat cu viaţă în turneu. Condusă cu 5-2 în primul set al meciului cu Destanee Aiava din primul tur şi cu glezna sucită, a reuşit cumva să se impună în două seturi. Trăgând după ea accidentarea în turul al treilea, ea a supraviţuit la trei mingi de meci împotriva galantei Lauren Davis, înainte de a triumfa cu 15-13, într-un set al treilea epic. Dar Halep a sosit pe arena Margaret Court şi a jucat cel mai bun meci al ei din acest turneu, arătând remarcabil de proaspătă şi mişcându-se mai bine decât în tururile precedente, pentru a obţine o victorie impunătoare, Pentru o jucătoare care, de-a lungul anilor, şi-a pus la îndoială calităţile psihice şi de luptătoare, Halep oferă răspunsuri răsunătoare în aceste două spătămâni", a notat site-ul Australian Open.

Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după victoria obţinută, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, într-o oră şi 19 minute.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu una dintre dintre sportivele cehe Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6 (5-1 în întâlnirile directe), şi Barbora Strycova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 20 (4-1).

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Afla mai multe despre: haleptenisaustralian opensimonapresa internationala 

viewscnt
Articole similare