Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Dobre şi-a anunţat retragerea! A comentat la ultimul său derby FCSB-Dinamo: "Ies cu capul sus din scenă"

Ilie Dobre şi-a anunţat retragerea!  A comentat la ultimul său derby FCSB-Dinamo: "Ies cu capul sus din scenă"

Fotbal

Comentarii

Derby-ul de duminică dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, încheiat cu scorul de 3-3, a fost ultimul pentru comentatorul sportiv al Radio România Actualităţi, Ilie Dobre.

„Timp de 8 ani am stat pe acoperişurile stadioanelor din România şi comentam meciuri pe casete, care ajugeau pe masa unor comisii de specialitate. Nu te lua direct de pe stradă şi te băga pe post, au fost ani grei de muncă în care am fost analizat de Ioan Chirilă, Eftimie Ionescu, Ion Ghiţulescu, Dan Voicilă, dar şi şefii de atunci ai radioului. În 1984 am comentat primul joc la radio, Gloria Buzău – Jiul Petroşani 1-1. Dar cel mai important moment a fost pe 2 decembrie tot în ’84 când în Potcoava Giuleştiului am comentat singur Rapid – Gloria Buzău, 1-1. Au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea, iar emisiunea «Fotbal minut cu minut» va rămâne în istorie, o emisiune cu 8 milioane de ascultători!”, îşi aminteşte comentatorul ajuns la 64 de ani, într-un interviu acordat Gazetei.

Ilie Dobre se va retrage în luna septembrie. Comentatorul radio a povestit că nimic nu îl va convinge să se retragă: „Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul! Tot ce am făcut în viaţa asta a fost pentru cei care mă ascultau şi pentru care trebuia să comentez perfect ca să-şi imagineze ceea ce vedeam eu. Am trecut în viaţa asta prin multe obstacole, prin multe şicane, dar am reuşit să le depăşesc cu bine. Am transmis mereu cu patimă, am trăit meciul pentru că radioul a însemnat totul pentru mine. Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generaţii. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aş mai rămâne chiar dacă aş fi dorit la Radio România Actualităţi. Nici pentru un miliard, sunt demn şi renunţ atunci când trebuie să o fac”, a mai spus Dobre.

Afla mai multe despre: ilie dobreradioanuntdeciziepensionarefcsbdinamo 

viewscnt
Articole similare