Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

IMPRESIONANT | Cum a reuşit Mircea Lucescu să facă un profit de peste 200 de milioane de euro

IMPRESIONANT | Cum a reuşit Mircea Lucescu să facă un profit de peste 200 de milioane de euro

Stranieri

Comentarii

AS Monaco l-ar putea înlocui pe Thomas Lemar cu Bernard - fost la Şahtior Doneţk. Ar fi încă un jucător lansat de Mircea Lucescu şi care ajunge în fotbalul mare. În cei 13 ani petrecuţi la Şahtior, antrenorul român a crescut jucători care apoi au fost vânduţi pe zeci de milioane de euro.

Atletico Madrid a făcut o ofertă de 70 de milioane de euro pentru Thomas Lemar şi sunt şanse destul de mari ca AS Monaco să o accepte. În locul lui, Monaco l-ar putea aduce pe Bernard, jucător rămas liber de contract după ce a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu Şahtior Doneţk.

Bernard este un jucător adus de Mircea Lucescu la Şahtior, în 2013 şi, chiar dacă în primă fază nu s-a adaptat, a devenit apoi jucător de bază. A acumulat în total 157 de apariţii pentru Şahtior, a marcat de 28 de ori şi a reuşit 35 de assist-uri. Ar fi încă un fotbalist pe care Mircea Lucescu îl propune în fotbalul mare, după nume precum Fred (Manchester United), Fernandinho (Manchester City) sau Douglas Costa (acum la Juventus).

Lucescu a făcut fotbalul profitabil la Şahtior

Una dintre principalele calităţi ale lui Mircea Lucescu este că citeşte foarte bine calităţile unui jucător tânăr. De altfel, acesta preferă să-şi construiască singur echipa, cu jucători tineri, de perspectivă, adaptaţi stilului său. La Şahtior, a dus această calitate la un nivel incredibil. În cei 13 ani petrecuţi la Şahtior, Mircea Lucescu a descoperit, a crescut şi a lansat jucători pe care clubul a încasat ulterior zeci de milioane de euro.

Doar dacă aruncăm un ochi pe primele 10 dintre cele mai scumpe transferuri făcute de Şahtior observăm că suma totală încasată ajunge la 307 milioane de euro, cu 93,8 milioane de euro investite. Ceea ce înseamnă că Şahtior a avut un profit de 213,2 milioane de euro din vânzarea de jucători. Toţi cei 10 au fost promovaţi de Mircea Lucescu.

Suma creşte şi mai mult dacă ne uităm pe întreaga listă cu jucători vânduţi de Şahtior în perioada Mircea Lucescu. Jucători precum Fernando (vândut la Sampdoria pentru 8 milioane de euro), Luiz Adriano (vândut la AC Milan pentru 8 milioane de euro) sau Brandao (vândut la Marseille) au adus şi ei profituri importante pentru club.

TOP 10 jucători promovaţi de Mircea Lucescu la Şahtior şi vânduţi apoi pe sume importante:

Nume jucător - Suma pentru care a fost cumpărat - Suma pentru care a fost vândut - Clubul la care s-a transferat

Fred - a costat 15 milioane de euro - a fost vândut cu 59 de milioane de euro la Manchester United
Alex Teixeira - 6 milioane de euro - 50 de milioane de euro - JS Suning
Fernandinho - 7,8 milioane de euro - 40 de milioane de euro - Manchester City
Willian - 14 milioane de euro - 35 de milioane de euro - Anji (ajuns ulterior la Chelsea)
Douglas Costa - 8 milioane de euro - 30 de milioane de euro - Bayern Munchen
Henrikh Mkhitaryan - 5,85 milioane de euro - 27,5 milioane de euro - Borussia Dortmund (ajuns între timp la Arsenal, via United)
Dmytro Chygrynskiy - produs al lui Şahtior - 25 de milioane de euro - FC Barcelona (a fost răscumpărat apoi de Şahtior cu 15 milioane de euro)
Matuzalem - 14 milioane de euro - 14,5 milioane de euro - Real Zaragoza
Anatoliy Tymoshchuk - 125.000 de euro - 14,5 milioane de euro - Zenit
Elano - 7,6 milioane de euro - 12 milioane de euro - Manchester City

Total bani încasaţi de Şahtior: 307 milioane de euro
Total bani investiţi de Şahtior pentru transferurile celor 10: 93,8 milioane de euro.

 

Afla mai multe despre: mircea lucescusahtiortransferuri 

viewscnt
Articole similare