Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. CFR Cluj ar fi trecut de Sevilla dacă returul se disputa după 1 iunie. Cum este posibil aşa ceva

În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. CFR Cluj ar fi trecut de Sevilla dacă returul se disputa după 1 iunie. Cum este posibil aşa ceva

Arbitraj

Comentarii

CFR Cluj şi Sevilla s-au înfruntat în luna februarie în faza 16-imilor Europa League. După 1-1 în Gruia şi 0-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan, andaluzii au mers mai departe datorită golului înscris în deplasare. Meciul din Spania a fost însă unul controversat, ardalenii fiind privaţi, pe motiv de henţ, de un gol al lui Păun marcat în minutul 87.

Conform Radio Sport 1, pe 7 aprilie, IFAB, forul care modifică Legile Jocului, a făcut câteva schimbări. Cea mai importantă ne priveşte în mod direct. Pe scurt, dacă golul lui Păun cu Sevilla în ultimul minut s-ar fi marcat după 1 iunie, de când intră în vigoare noile reguli, ar fi fost validat şi CFR ar fi fost în optimile de finala. Noua prevedere sună astfel:

„Jucarea accidentală cu mâna a unui jucător care dezvoltă o acţiune promiţătoare de gol nu mai este sancţionată cu henţ. Doar dacă din mâna jucatorului în atac mingea intră direct în poartă sau se creează o fază iminentă de gol. Să fie la o distanţă mai scurtă de poartă sau să reprezinte direct o pasă clară de gol. Distanţa să fie scurtă faţă de poartă şi contează numărul de atingeri până la gol”.

Prin urmare, o fază similară celei din Sevilla - CFR Cluj de la 1 iunie 2020 ar echivala cu gol valabil.

Afla mai multe despre: arbitrajcfr clujsevillapaun europa league 

viewscnt
Articole similare