Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă o bombă a Football Leaks: Real Madrid, acord de 214 milioane pentru transferul lui Mbappe!

Încă o bombă a Football Leaks: Real Madrid, acord de 214 milioane pentru transferul lui Mbappe!

Real Madrid

Comentarii

Documentele Football Leaks obţinute de Der Spiegel şi analizate de Mediapart şi partenerii din reteaua EIC (European Investigative Collaborations) au dezvăluit secretele transferului lui Kylian Mbappe Lotin de la AS Monaco la Paris Saint Germain. Fotbalistul era ca şi transferat de Real Madrid, dar a refuzat să meargă în Capitala Spaniei.

Mediapart publică miercuri detaliile transferului lui Mbappe de la AS Monaco la PSG. Aici se explică situaţia fotbalistului francez şi cum monegascii acceptaseră iniţial oferta lui Real Madrid pentru noul puşti minune al fotbalului mondial.

În vara anului trecut, Mbappe a cerut acelaşi salariu ca şi Radamel Falcao, 8 milioane de euro anual. Adică de 16 ori salariul său din martie 2016. Kylian Mbappe ştia ce face! Francezul era dorit de Real Madrid, cu care AS Monaco s-a înţeles pentru 180 de milioane de euro plus 30 de milioane de euro variabile. Era de fapt vorba despre plata unor impozite către statul Spaniol care revenea de fapt clubului care vinde, dar pe care Real Madrid şi-a asumat-o. Atât de tare l-au dorit madrilenii pe Kylian Mbappe.

În total: 214 milioane de euro trebuia să plătească gruparea de pe Santiago Bernabeu formaţiei din Principat pentru transferul urmaşului lui Messi şi Cristiano Ronaldo.

Dar Mbappe a preferat Paris Saint Germain. Ceea ce Directorul General al monegascilor, Dimitri Vasyliev nu a acceptat iniţial, dar a fost ulterior forţat de împrejurări să o facă. Transferul francezului la PSG se face pe 31 august şi costa 180 de milioane de euro.

Aşa cum se ştie, Mbappe a fost cedat pentru un an, gratuit, la Paris Saint Germain, cu opţiune de cumpărare definitivă de 145 de milioane de euro şi alte 35 de milioane de euro în variabile. O sumă mai mică decât cea oferită de Real Madrid şi venită din partea unei mari rivale interne. De aici şi ezitarea lui Vasyliev de a-şi da acceptul pentru transfer.

Paris Saint Germain a acceptat toate solicitările familiei Mbappe. Bonus la semnătură de 5 milioane de euro şi un salariu anual de 10 milioane de euro pentru fiecare an de contract, care creşte însă progresiv de la an la an. O altă surpriză din documentele Football Leaks este prezenţa lui Jorg Mendes în transfer. Cel mai influent impresar din fotbalul mondial a încasat un comision de 5%, adica de aproape 9 milioane de euro. 

Afla mai multe despre: kylian mbappereal madridtransferpsgfootball leaksas monaco 

viewscnt
Articole similare