Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Încă un club din Liga I vrea întreruperea campionatului. Răspunsul dat de LPF la cererea nejustificată a celor două cluburi: "O solicitare criminală"

Încă un club din Liga I vrea întreruperea campionatului. Răspunsul dat de LPF la cererea nejustificată a celor două cluburi: "O solicitare criminală"

Superliga

Comentarii

Imediat după ce Dinamo a cerut întreruperea campionatului, solicitare considerată "criminală" de oficialii LPF, o altă echipă implicată serios în lupta pentru evitarea retrogradării, Poli Iaşi, s-a alăturat iniţiativei "câinilor".

 

Două dintre echipele care tremură în acest sezon din Liga I, Dinamo şi Poli Iaşi, le-au cerut oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal întreruperea campionatului, după ce şase jucători ai clubului din Ştefan cel Mare au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Deşi dinamoviştii vor repeta testele, marţi, iar dacă totul va ieşi bine, ar putea disputa meciul de joi cu Hermannstadt, oficialii "câinilor" au solicitat încheierea sezonului. În ciuda faptului că n-are probleme asemănătoare în lot, Poli Iaşi vrea şi ea ca play-out-ul să nu mai continue.

Răspunsul dat de LPF: "Este o solicitare criminală"

Cererea nejustificată a celor două cluburi a primit şi un răspuns. În direct la Telekom Sport, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a vorbit despre situaţia din Liga I.

”În primul rând, este o solicitare criminală raportat la bugetul tuturor celor 14 cluburi din Liga I. Pentru că e clar că obiectivul nostru a fost încă din luna martie acela de a termina competiţia în forma programată iniţial. Am făcut toate eforturile în acest sens, am reuşit să convingem toate cluburile de necesitatea de a juca în formula pe care am convenit-o cu partenerii media. Ori o astfel de solicitare şi mai ales o astfel de acţiune, de a întrerupe competiţia, nu face nimic altceva decât să prejudicieze cluburile. Există un contract de drepturi tv, există anumite obligaţii şi nu cred că se pune problema la momentul acesta să întrerupem competiţia, atâta timp cât avem date de a merge mai departe. Sunt sigur că ar fi putut fi luate măsuri mai bune în cadrul clubului. Există un lot de 25 de jucători, în momentul ăsta ai şase testaţi pozitivi, ai 19 jucători disponibili, ai partea de juniori de unde mai pot fi aduşi 2-3” , a mărturisit Justin Ştefan.

Totodată, secretarul general al Ligii Profesioniste a mărturisit că obiectivul de a termina sezonul competiţional în condiţii de siguranţă este aproape îndeplinit şi a detaliat situaţia în cadrul emisiunii moderate de Dan Udrea: ”În acelaşi timp, Dinamo e un club important pentru noi. Ne dorim ca toţii să facă performanţă în fotbalul românesc şi să nu fie pe locul unde este acum. Dar în acelaşi timp cred că e nevoie de o însănătoşire a clubului şi această însănătoşire nu poate fi susţinută decât prin contractul de drepturi tv şi onorarea lui. La playoff mai sunt trei etape, la playout un pic mai multe, dar suntem foarte aproape de a finaliza competiţia şi de a ne îndeplini obiectivul pe care ni l-am propus în luna martie. Nu cred că putem lua în calcul acest scenariu. Repet, cred că Dinamo poate găsi soluţia pentru a finaliza competiţia şi a-şi atinge obiectivele într-un mod onorabil” , a subliniat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, în direct la Telekom Sport. 

Justin Ştefan a confirmat la Telekom Sport că Dinamo ar putea evolua în cursul zilei de joi cu Hermannstadt: ”Da, în momentul ăsta aşa este gândit programul. Vedem ce se întâmplă la retestare. Toate cele 14 cluburi au fost conştiente că trebuie să aibă grijă şi să termine competiţia în formatul iniţial, tocmai pentru a nu exista prejudicii de natură economică. S-ar putea să ne pândească o criză la nivel mondial. Numai de afectarea bugetelor pe sezonele viitoare nu aveam noi nevoie în Liga I. Categoric că pe 22 august începe sezonul următor de Liga I şi de Liga II. În momentul de faţă lucrăm cu un scenariu cu meciurile de baraj pe 15 şi pe 18 august. Şi vedem, împreună cu Federaţia şi cu deţinătorii de drepturi, dacă mai e oportun să joci în dublă manşă sau să joci într-o singură şansă” , a mai spus Justin Ştefan.

Afla mai multe despre: dinamopoli iasi 

viewscnt
Articole similare