Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Incredibil! Constantin Zotta a dezvăluit un blat dintr-un meci major: "Se poate face cu alte interese" | EXCLUSIV

Incredibil! Constantin Zotta a dezvăluit un blat dintr-un meci major: "Se poate face cu alte interese" | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

La Minutul 91, fostul arbitru FIFA între 1997 şi 2002, Constantin Zotta, a dezvăluit un blat la nivel înalt, apoi discuţia despre meciuri dubioase s-a mutat asupra Superligii, cu părerile experţilor despre partidele aranjate.

Constantin Zotta şi un arbitru internaţional, de faţă când s-a anunţat un blat într-un meci important

Ultimele controverse din Superliga au mutat din nou atenţia asupra arbitrajului, însă în ultimele zile a existat şi o acuzaţie indirectă de blat, la FCSB - Hermannstadt, din partea lui Sorin Cârţu

La Minutul 91, Constantin Zotta a spus că meciurile aranjate încă există în România, iar fostul arbitru internaţional a dat un exemplu de la un meci important.

În urmă cu aproape un deceniu, Constantin Zotta a luat parte la un curs UEFA, alături de Szymon Marciniak, iar un reprezentant UEFA le-a vorbit despre un meci aranjat într-o semifinală de Champions League. 

"O să văd dau un exemplu şi ăsta era acum vreo 10 ani, eram în comisia de arbitri şi eram antrenorul lui Szymon Marciniak, eram cu Szymon Marciniak acolo şi şeful departamentui de securitate de la UEFA ne-a ţinut un curs pentru tinerii arbitrii, cum era Marciniak atunci, despre ce se poate întâmpla în fotbal. 

La un moment dat, a dat un exemplu de blat cu alte interese la o semifinală de Champions League, nu de Liga 1 vorbim. Semifinală de Champions League! Se poate face cu alte interese, sunt multe de discutat", a declarat fostul arbitru şi conducător de la Rapid, Constantin Zotta, la Minutul 91. 

În România mai există blaturi? Părerile experţilor

Pornind de la afirmaţia preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, MM Stoica, cel care a spus că în Superliga nu se mai fac blaturi, ci există o altă formă de a da meciul, experţii Orange Sport şi-au spus părerea. 

"Sunt de acord, nu se mai pot face. Nu ştiu, dar nu văd cum să le faci. Poate nu-i mai interesa meciul, dar ăsta e blat? Blat înseamnă că au interes la acel meci şi te duci şi le spui să nu joace. Nu-ţi interzice nimeni să bagi rezervele", a declarat Bogdan Cosmescu. 

"Nu văd cum să le faci. (n.r. - Viitorul - Universitatea Craiova, 1-0, în 2017, a fost blat?) Nu cred, nu. Aaa, că a băgat rezervele. Nu-i mai spune blat, că ăla este că te duci la jucători şi le spui că nu jucaţi. (n.r. - FCSB - CFR Cluj?) Atunci nu s-a jucat cu scop corect, nu e fair-play, dar blatul nu e ăsta", a spus Basarab Panduru. 

Totuşi, Constantin Zotta a avut altă părere şi a făcut trimitere şi la regulamentul de joc.  

"Eu cred că mai sunt. Scopul tău ca echipă e să practici un joc bun cu interesul de a câştiga jocul, există şi un punct în regulament (n.r. - desconsiderarea competiţiei)", a transmis fostul arbitru, la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: constantin zottaconstantin zotta blatblaturi fotbal 

viewscnt
Articole similare