Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INCREDIBIL! Primul antrenor al lui Manute Bol susţine că sudanezul ar fi avut 50 de ani când juca în NBA!

INCREDIBIL! Primul antrenor al lui Manute Bol susţine că sudanezul ar fi avut 50 de ani când juca în NBA!

Baschet

Comentarii

Noi detalii despre vârsta reală a fostului baschetbalist Manute Bol au ieşit la iveală, după ce antrenorul care l-a descoperit a declarat că sudanezul ar fi avut între 40-50 ani la debutul în NBA!

Manute Bol rămâne unul dintre cei mai emblematici baschetbalişti care au evoluat în liga americană datorită staturii sale impunătoare. Măsurând 2,31 metri, Bol este, alături de Ghiţă Mureşan, cel mai înalt baschetbalist din istoria NBA. Însă conform publicaţiei spaniole Marca, sudanezul ar mai putea deţine un record. Primul său antrenor de la Universitatea din Cleveland, Kevin Mackey, susţine că Manute Bol ar fi fost mult mai bătrân.

”În sport, când ai 19 ani, toate uşile ţi se deschid. Dar deja când ajungi la 35, nu mai primeşti nicio şansă. Probabil că Manute avea între 40 şi 50 de ani când juca în NBA! Eu i-am completat data naşterii, pentru că nimeni nu ştia ce vârstă are când a venit în SUA!”, a declarat Kevin Mackey, în prezent scouter la Indiana Pacers.

Manute Bol şi-a anunţat retragerea la vîrsta de 35 de ani, însă dacă declaraţiile lui Mackey sunt adevărate, sudanezul ar fi avut, de fapt, în jur de 50 de ani, devenind astfel cel mai în vârstă baschetbalist care a jucat în NBA. Recordul este deţinut de către Nat Hickey, care s-a retras în aprilie 1948 de la Providence Steamrollers, la vârsta de 45 de ani şi 363 de zile.

Manute Bol a decedat în 2010 la vârsta neoficială de 47 de ani şi a trecut în cariera sa pe la Washinigton Bullets, Golden State Warriors, Philadelphia 76ers şi Miami Heat. Fiul său, Bol Bol, măsoara 2,21 metri la 18 ani şi joacă baschet la nivel de colegiu pentru Oregon Ducks!

Afla mai multe despre: baschetnbamanute bolafricanvarstagolden statewarriorswashington76ersmiami heat 

viewscnt
Articole similare