Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Infantino s-a opus blocării candidaturii lui Mutko pentru Consiliul FIFA, susţine un fost oficial

Infantino s-a opus blocării candidaturii lui Mutko pentru Consiliul FIFA, susţine un fost oficial
Comentarii

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a opus neadmiterii candidaturii vicepremierului rus Vitali Mutko pentru Consiliul FIFA, a afirmat în Parlamentul britanic fostul preşedintele al comisiei de guvernanţă a forului fotbalistic mondial, portughezul Miguel Maduro, citat de BBC.

În martie, Mutko a fost declarat "neeligibil" pentru un nou loc în Consiliul FIFA, al cărui membru era până atunci. Şef al comitetului de organizare a Mondialului care va avea loc anul viitor în Rusia, el a devenit neeligibil pentru un nou mandat din cauza postului său de vicepremier, ce prezintă ''posibile riscuri de interferenţă şi de conflict de interese cu statutul FIFA şi cu articolul 14 din codul de etică'' al instanţei fotbalului mondial.

Potrivit lui Miguel Maduro, Infantino a încercat să influenţeze decizia blocării candidaturii lui Mutko. Maduro susţine că Infantino "şi-a exprimat îngrijorarea" în legătură cu impactul pe care neacceptarea candidaturii lui Mutko îl va avea asupra Mondialului 2018.

Maduro spune că secretarul general al FIFA, doamna Fatma Samoura, l-a avertizat "să găsească o soluţie sau preşedinţia ar fi pusă în discuţie şi Cupa Mondială ar fi un dezastru". Maduro a adăugat că Infantino "nu s-a simţit confortabil" cu decizia luată împotriva lui Mutko şi a considerat că "nu există dovezi" în privinţa implicării oficialului rus în dopajul din ţara sa.

Maduro a fost demis în luna mai, la mai puţin de un an de la numirea sa în fruntea comisiei de guvernanţă. Fost ministru în Portugalia, el fusese angajat de FIFA pentru a îmbunătăţi imaginea acestui for, afectată de mai multe scandaluri de corupţie.

În Parlamentul britanic, Maduro a estimat că FIFA se caracterizează prin "incapacitatea" de a accepta o examinare independentă. El a adăugat că Infantino a ales să "supravieţuiască politic" în loc să protejeze comisiile independente. În plus, Infantino nu i-a mai vorbit după neacceptarea candidaturii lui Mutko.

Tot în luna mai, FIFA a decis să nu reînnoiască mandatele celor doi preşedinţi ai comisiei sale de etică, elveţianul Cornel Borbely şi germanul Hans-Joachin Eckert.

Afla mai multe despre: preşedintele fifagianni infantinoscandalproblemefifaneintelegeridezvaluiri 

viewscnt
Articole similare