Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Infantino: Trebuie mers până la capăt cu arbitrajul video

Infantino: Trebuie mers până la capăt cu arbitrajul video
Comentarii

"Când faci ceva, trebuie mers până la capăt", a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, despre arbitrajul video, el estimând că rezultatele testelor efectuate sunt "foarte pozitive" în ciuda unor "mici hibe"

"Facem acum nişte teste. Chiar dacă mai sunt mici lucruri de îndreptat pe ici pe colo, cred că rezultatul global este foarte pozitiv în măsura în care, în final, arbitrajul video îi permite arbitrului să-şi îndrepte greşelile", a explicat Infantino la Paris, cu ocazia prezentării Mondialului 2019 feminin, ce va avea loc în Franţa.

"Se spune că arbitrajul video poate să vadă şi să îndrepte totul, dar lumea uită că noi (telespectatorii obişnuiţi — n. r.) când urmărim un meci la televizor, putem interpreta în trei feluri aceeaşi fază, deci nu acesta e obiectivul arbitrajului video. Obiectivul său este să îndrepte greşelile mari, pentru ca o Cupă Mondială să nu fie decisă de o greşeală de arbitraj", a spus el.

"Peste tot unde a fost testat arbitrajul video, s-a văzut că în ciuda unor mici hibe pe ici pe colo, rezultatul a fost că nicio decizie bună a arbitrului n-a fost schimbată, devenind o decizie greşită. Dimpotrivă, câteva decizii greşite, şapte la Cupa Confederaţiilor, au fost schimbate. Asta îi ajută pe arbitri, asta ajută lumea", a adăugat Infantino.

Mai trebuie "făcute eforturi în ce priveşte comunicarea", a recunoscut el. "La acest capitol, până acum n-am fost foarte buni, dar facem teste cu bunăvoinţă. Sunt 50 de ani de când se vorbea de asta, chiar trebuia ca cineva să încerce".

Infantino a repetat că o decizie privind folosirea sau nu a tehnologiei de asistenţă video pentru arbitraj (VAR) la Mondialul de anul viitor din Rusia va fi luată "în luna martie 2018".

Afla mai multe despre: infantinopresedintele fifaarbitraj videoestimariteste efectuatepana la capat 

viewscnt
Articole similare