Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Interdicţie pe viaţă pentru dopaj! Un campion olimpic a primit cea mai proastă veste din întreaga carieră

Interdicţie pe viaţă pentru dopaj! Un campion olimpic a primit cea mai proastă veste din întreaga carieră

Alte sporturi

Comentarii

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, miercuri, că sportivul rus Alexander Legkov, medaliat cu aur în 2014 în proba de 50 km liber la schi fond, la Soci, a primit interdicţie pe viaţă de participare la JO şi va trebui să returneze medalia.

Legkov a fost sancţionat pentru încălcări ale regulilor antidoping. Aceeaşi interdicţie a fost decisă şi în cazul altui sportiv rus, Evgheni Belov, de asemenea pentru dopaj.

Cei doi au fost sancţionaţi ca urmare a reanalizării eşantioanelor de la testările antidoping de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci.

Legkov a fost descalificat din probele în care a participat la Soci (50 km liber – locul 1; 4x10 kilometri – locul 2 şi skiathlon – locul 10). Pentru că la 4x10 kilometri din ştafetă a făcut parte şi Legkov, echipa Rusiei a fost descalificată din această probă.

Alexander Legkov nu va mai putea participa la nicio ediţie a Jocurilor Olimpice şi va trebui să înapoieze medaliile şi diplomele obţinute la Soci.

În ceea ce îl priveşte pe Evgheni Belov, acesta a fost descalificat din probele de skiathlon (locul 18) şi 15 kilometri (locul 25) de la Soci. El a fost declarat de CIO ineligibil pentru Jocurile Olimpice.

Afla mai multe despre: comitetul internaţional olimpicdopajproblemeanuntrusevgheni belovalexander legkov 

viewscnt
Articole similare