Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

INTERVIU | Pantilimon, plin de încredere după victoria cu Turcia: ”Sper să continuăm pe aceeaşi linie!”

INTERVIU | Pantilimon, plin de încredere după victoria cu Turcia: ”Sper să continuăm pe aceeaşi linie!”

Echipa națională

Comentarii

Costel Pantilimon este foarte încrezător după ce România a învins Turcia cu 2-0. Portarul lui Deportivo La Coruna este de părere că naţionala a intrat pe un drum bun şi speră acum că va reuşi să obţină rezultate mult mai bune.

Jucătorii lui Cosmin Contra au reuşit să se impună cu 2-0 în faţa Turciei după un meci foarte bun făcut de ”tricolori”. Victoria l-a entuziasmat pe Costel Pantilimon, care spune că acest rezultat reprezintă o doză de încredere în vestiar. Pantilimon este de părere că reconstrucţia începută de Contra a început să producă deja rezultate: ”Am început o reconstrucţie, aş putea spune. E un meci amical. E un meci care ne dă mare încredere pentru ce va urma. Au apărut mulţi jucători, unii au fost şi în trecut şi au revenit. Mă bucur. Pe bancă au fost mulţi tineri. O să aibă şansa să joace poate în următorul meci. Important pentru noi e că am obţinut un rezultat bun, care, zic eu, ne dă încredere şi să continuăm pe aceaşi linie”, a declarat Costel Pantilimon pentru Telekom Sport.

Reporter: Contra vă laudă că sunteţi agresivi...

Pantilimon: E normal. Am făcut exact ce ne-a cerut. Mă gândesc că pentru un antrenor e îmbucurător ca elevii să-şi respecte ce le ceri la antrenament şi la şedinţele tehnice. E bine pentru toată lumea că am obţinut un rezultat bun, mai ales cu o echipă a Turciei care are jucători foarte buni şi în următoarea campanie va fi foarte bine pusă la punct de domnul Mircea Lucescu.



Singurul român care a plecat supărat de la meci este Mircea Lucescu...
Ştiţi cum e fotbalul, îti oferă multe schimbări de stări. Îţi oferă bucurii acum, la următorul meci poţi să fii supărat. Până la urmă, e un meci amical, care pentru noi a ieşit bine. Cu siguranţă dânsul ştie ce să pună la punct pentru viitor şi o să aranjeze lucrurile în favoarea lui.

Mai aveţi nevoie şi de un rezultat pozitiv cu Olanda
Orice rezultat bun e binevenit în momentul acesta. Suntem într-o perioadă în care încercăm să recăpătăm încrederea. Să formăm o echipă care să se califice la un turneu final. E important că sunt jucători tineri, care sunt dornici de afirmare. Sunt bineveniţi aici şi cred că în viitorul apropiat o să fie scheletul naţionalei.

Te-ai adaptat la noua echipă?
Da, m-am adaptat. Am găsit un grup foarte OK, un staff tehnic care m-a ajutat mult, un preşedinte şi un director sportiv care au încredere în mine. Important e pentru noi să obţinem rezultate bune. E lucrul care îţi dă linişte.

Cât te-au ajutat românii?
Foarte mult. Florin, am spus o de la început, florin m-a ajutat foarte mult şi pe mine, şi pe familia mea. Am organizat lucrurile, aşa să zic, în ceea ce ţine de casă cu ajutorul lui. A fost omul care mi-a oferit tot sprijinul şi sunt bucuros că e prima dată când am ocazia să lucrez cu un român (n.r. la echipele din străinătate).

În final, Costel Pantilimon a vorbit şi despre ”dubla” reuşită de Gicu Grozav: ”Pentru mine, Gicu e unul dintre jucătorii importanţi ai echipei naţionale. E un jucător care tot timpul a făcut-o foarte bine atunci când a jucat. E bine pentru el, pentru noi că a marcat goluri, ne dă încredere şi sper să continăm pe această linie”

Afla mai multe despre: costel pantilimonromaniaturciagicu grozav 

viewscnt
Articole similare