Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jiangsu Suning - Guizhou Zhincheng 3-1: Cosmin Olăroiu l-a bătut pe Dan Petrescu în China

Jiangsu Suning - Guizhou Zhincheng 3-1: Cosmin Olăroiu l-a bătut pe Dan Petrescu în Chinagalerie foto
Comentarii

În China a avut loc duelul greilor dintre românii Olăroiu şi Petrescu. Cosmin Olăroiu s-a impus în cele din urmă, într-un meci disputat în ultima etapă a turului de campionat din Super Liga Chineză. Jiagnsu Suning a reuşit să întoarcă scorul de la 0-1 şi să se impună la final cu 3-1. Golurile formaţiei sale au fost reuşite de Boakye, Wu Xi şi Xiaobin, în timp ce pentru echipa lui Dan Petrescu, Zheng Kaimu deschisese scorul în minutul 65.

Pentru Dan Petrescu, partida de la Nanjing a fost un come-back pe terenul formaţiei unde a reuşit să câştige Cupa Chinei în 2015. 

 

 

Cu toate că nu a putut conta pe doi dintre cei mai valoroşi jucători ai săi, stranierii Gabriel Paletta (suspendat) şi Alex Teixeira (accidentat), Olăroiu a tranşat duelul cu Petrescu, la capătul unui meci pe care Jiangsu l-a controlat, dar pe care putea, la fel de bine, să-l piardă.

Guizhou Zhicheng a condus meciul de pe Nanjing Olympic Sports Center, după ce a deschis scorul în minutul 65 prin Zheng Kaimu. Echipa lui Cosmin Olăroiu a avut puterea să revină în meci şi a trecut în avantaj în decurs de numai 3 minute, în urma unor faze aproape identice.

Ghanezul Richmond Boakye a restabilit egalitatea în minutul 72, când a reluat în poarta centrarea din interiorul careului a lui Xi Pengfei. Doar două minute mai târziu, acelaşi Xi Pengfei a centrat din stânga atacului lui Jiangsu, iar Wu Xi a adus în avantaj formaţia gazdă. În ciuda eforturilor, elevii lui Petrescu nu au putut reveni în meci, iar pe contraatac, Jiagnsu Suning a mai punctat o dată, în prelungiri prin Zhang Xiaobin, care a finalizat din interiorul careului acţiunea italianului Eder.

La finalul rundei cu numărul 16 din Super Liga Chineză, Jiangsu Suning se păstrează pe locul 5 în clasament cu 28 de puncte, la cinci puncte de liderul Beijing Guoan, care a remizat acasă în derby-ul cu Shandong Luneng. Guizhou rămâne ultima în clasament cu 8 puncte, la 5 şi respectiv 7 puncte de ultimul loc salvator.

Runda viitoare, Olăroiu are o misiune infernală, urmând a se deplasa la liderul Beijing Guoan, iar formaţia lui Petrescu se deplasează la Hebei Fortune echipa de pe locul 12.  

Jiangsu Suning - Guizhou Zhicheng 3-1 (Boakye 72, Wu Xi 74, Zhang Xiaobin 91 / Zheng Kaimu 65)

Echipele de start:

Jiangsu Suning: Gu Chao - Ji Xiang, Yang Boyu, Zhang Lingfeng - Li Ang, Yang Xiaotian, Wu Xi, Tian Yinong, Xie Pengfei - Boakye, Eder 
Antrenor: Cosmin Olăroiu

Guizhou Zhincheng: Su Boyang - Tang Xin, Han Pengfei, Jiang Liang, Baise Festus - Zheng Kaimu, Chen Ji, Fan Yunlong - Trawally, Jelavic, Iminjan Ilhamjan
Antrenor: Dan Petrescu


În etapa trecută, Dan Petrescu a obţinut prima sa victorie pe banca celor de la Guizhou Zhicheng. Echipa antrenorului român s-a impus cu 4-3 în deplasarea de la Chongqing Lifan, prima grupare aflată deasupra liniei retrogradării. În acest moment, Guizhou Zhicheng este la şapte puncte în spatele celor de la Chongqing.

În schimb, Cosmin Olăroiu are patru meciuri consecutive fără înfrângere în campionatul Chinei. După trei remize la rând, Jiangsu Suning s-a impus, în etapa trecută, scor 1-0, în deplasarea de la Henan Jianye

 

Afla mai multe despre: jiangsusuningdan petrescucosmin olaroriuchinahenan jianye 

viewscnt
Articole similare