Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jocuri Olimpice fără spectacol | Preşedintele CIO regretă absenţa hocheiştilor din NHL de la JO de iarnă 2018

Jocuri Olimpice fără spectacol | Preşedintele CIO regretă absenţa hocheiştilor din NHL de la JO de iarnă 2018

Hochei pe gheață

Comentarii

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi-a exprimat regretul faţă de neparticiparea jucătorilor din campionatul profesionist nord-american de hochei pe gheaţă (NHL) la JO de iarnă din 2018 de la Pyeongchang (Coreea de Sud).

''Îmi pare foarte rău pentru aceşti jucători. Îmi este greu să înţeleg decizia şefilor din NHL. Aş vrea să cred că există totuşi patroni ai unor cluburi din acest campionat care îşi vor da acceptul faţă de jucătorii care vor să participe la JO de iarnă şi să le permită să facă acest lucru'', a spus Bach, într-o declaraţie făcută la Lima, la finalul reuniunii CIO.

''Nu mai sunt şanse pentru ca jucătorii care evoluează la echipe din campionatul profesionist nord-american de hochei pe gheaţă (NHL) să mai participe, pentru ţările lor, la JO de iarnă din 2018 de la Pyeongchang'', declaran preşedintele Federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă, Rene Fasel.

''Pot spune că s-a pierdut orice şansă în această privinţă. Vom analiza însă în continuare situaţia în perspectiva JO de iarnă din 2022 de la Beijing, atât Liga nord-americană cât şi China fiind interesate în ceea ce priveşte prezenţa acestor hocheişti la competiţie. Pentru JO de iarnă din 2018 nu se mai pune însă problema'', a arătat Fasel.

În primăvara acestui an, organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang îşi exprimau speranţa ca vedetele din NHL să participe totuşi la Olimpiada din 2018, în ciuda interdicţiei decisă de la Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă.

Decizia NHL a provocat nemulţumire în rândul jucătorilor, dar şi la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Numeroase staruri din hochei, între care portarul suedez campion olimpic în 2006 Henrik Lundqvist (New York Rangers), au condamnat această decizie iar CIO a făcut referire "la o enormă decepţie pentru toţi jucătorii doritori să participe la Jocurile de la Pyeongchang".

"Noi sperăm ca o soluţie amiabilă să provină din aceste discuţii", au scris atunci organizatorii JO într-un comunicat.

"Mulţi jucători şi-au exprimat dorinţa de a-şi reprezenta ţara la JO 2018, precum şi fanii echipelor naţionale, iar aceste dorinţe nu pot fi exprimate", a declarat o purtătoare de cuvânt a organizatorilor, Nancy Park.

Hocheistul rus Alex Ovecikin, vedeta echipei Washington Capitals, se numără printre jucătorii din liga profesionistă nord-americană (NHL) care şi-au exprimat nemulţumirea după anunţul că jucătorii de hochei din NHL nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2018, de la Pyeongchang.

Poziţii similare au adoptat centrul canadian Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), precum şi doi jucători de la Chicago Blackhawks, canadianul Jonathan Toews şi americanul Patrick Kane.

Afla mai multe despre: nhljocuri olimpicecoreea de sudiarnaciothomas bachhocheinord american 

viewscnt
Articole similare