Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kazuyoshi Miura este cel mai în vârstă fotbalist din lume care face asta "Pasiunea mea pentru fotbal nu s-a schimbat de când am devenit profesionist la 18 ani"

Kazuyoshi Miura este cel mai în vârstă fotbalist din lume care face asta "Pasiunea mea pentru fotbal nu s-a schimbat de când am devenit profesionist la 18 ani"
Comentarii

Kazuyoshi Miura este cel mai în vârstă fotbalist din lume care îşi va prelungi contractul la vârsta de 54 de ani.

Kazuyoshi Miura este cel mai în vârstă fotbalist din lume care face asta

Atacantul Kazuyoshi Miura, cel mai în vârstă fotbalist din lume, şi-a prelungit cu un an contractul cu echipa din prima ligă japoneză Yokohama FC, informează mundodeportivo.es. El va împlini 54 de ani la 26 februarie, cu o zi înainte de începerea noului campionat.

"King Kazu" este o legendă în Japonia. El a fost pe teren în 1993, când a avut prima ediţie a J League, campionatul profesionist japonez.

El a marcat ultima oară împotriva formaţiei Thespakusatsu Gunma, în 2017, în divizia secundă a Japoniei, devenind cel mai bătrân jucător care a înscris într-un meci din liga profesionistă japoneză, la 50 de ani şi 14 zile. Sezonul 2021 va fi cel cu numărul 36 pentru Miura ca profesionist, după ce şi-a început cariera la Santos, în Brazilia, în 1986, an în care a jucat şi la Palmeiras.

Miura a condus-o pe Verdy Kawasaki la titlu în 1993 şi 1994, înainte de a se transfera în Italia, unde a petrecut un an în Serie A, la Genoa. De asemenea, el a mai jucat şi pe la alte echipe din Brazilia, în Croaţia la Dinamo Zagreb, în Australia la Sydney FC şi la alte cluburi japoneze.

Kazuyoshi Miura a câştigat Cupa Asiei cu Japonia în 1992, dar nu a putut să-şi reprezinte ţara la debutul ei în turneul final al Cupei Mondiale din Franţa, şase ani mai târziu. Neconvocarea lui a născut numeroase critici în Japonia, după ce a marcat de 14 ori în preliminarii. El a înscris 55 de goluri în 89 de jocuri pentru naţionala Japoniei.

Atacantul a ajutat formaţia Yokohama să obţină promovarea în prima divizie a Japoniei, la sfârşitul sezonului 2019, dar a jucat doar de patru ori în 2020.
Miura va disputa în acest an sezonul cu numărul 17 pentru Yokohama FC.

Miura a spus la aniversarea vârstei de 52 de ani că: "Pasiunea mea pentru fotbal nu s-a schimbat de când am devenit profesionist la 18 ani". Prin acestă declaraţie, atacantul japonez a dat de înţeles faptul că nu se va retrage prea curând din fotbal.

"King Kazu" a câştigat până acum în cariera sa 13 titluri alături de echipele de club şi echipa naţională, dar şi 6 trofee individuale în urma performanţelor sale. În total atacantul japonez a reuşit să marcheze în cariera sa de 187 de ori şi a oferit 4 pase de gol, în cele 669 de partide jucate.

Kazuyoshi Miura este evaluat la 100.000 de euro, potrivit celor de la transfermarkt şi are aceeaşi valoare pe piaţa transferurilor din anul 2010.

Afla mai multe despre: kazuyoshi miura 

viewscnt
Articole similare