Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kostiuk, cea mai mare surpriză înregistrată la Australian Open în ultimii 21 de ani!

Kostiuk, cea mai mare surpriză înregistrată la Australian Open în ultimii 21 de ani!

Tenis

Comentarii

Ucraineanca Marta Kostiuk, locul 521 WTA, în vârstă de 15 ani, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe australianca Olivia Rogovska, locul 162 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în turul al treilea al Australian Open.

Kostiuk s-a impus într-o oră şi jumătate şi a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge în turul al treilea al unui Grand Slam după croata Mirjana Lucici-Baroni, în 1997, la US Open.

Kostiuk a fost penalizată pentru "coaching" la începutul setului secund. Arbitrul de scaun a considerat că ucraineanca a fost sfătuită din tribună de mama ei.

Marta Kostiuk a obţinut, miercuri, a cincea victorie la Melbourne. După ce a primit un wild card, câştigătoarea Australian Open la juniori, în urmă cu un an, a trecut de calificări pentru a ajunge prima dată pe tabloul principal al unui Grand Slam. În preliminarii, Kostiuk le-a învins pe australianca Arina Rodionova, locul 120 WTA, Daniela Seguel din Chile, locul 207 WTA şi Barbora Krejcikova din Cehia, locul 128 WTA, toate victoriile fiind obţinute în trei seturi.

În trurul I, Kostiuk a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-2, pe chinezoaica Shuai Peng, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25.

În manşa a treia, lucrurile se complică pentru sportiva ucraineană, care va evolua împotriva compatrioatei ei, Elina Svitolina, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4.

Afla mai multe despre: marta kostiukaustralian opentenisgrand slam 

viewscnt
Articole similare