Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La o zi după startul Copei America, începe şi Gold Cup! Cele mai bune naţionale din America de Nord luptă pentru trofeu

La o zi după startul Copei America, începe şi Gold Cup! Cele mai bune naţionale din America de Nord luptă pentru trofeu
Comentarii

Pentru prima dată în istoria competiţiei 16 echipe vor juca la turneul final al zonei CONCACAF. Şi tot în premieră trei ţări gazduiesc meciuri la aceeaşi ediţie.

Gold Cup debutează la noapte, în România, cu primele jocuri din grupa A. Canada va avea onoarea să dispute partida inaugurală împotriva Martinicăi, în timp ce Mexicul va întâlni Cuba. Evident, dintre cele 16 echipe prezente nu lipseşte naţionala Statelor Unite, una dintre gazdele turneului alături de Costa Rica şi Jamaica. Americanii de altfel sunt cotaţi cu şansa a doua la câştigarea trofeului după rivalii mexicani. Cele două sunt câştigătoarele obişnuite ale competiţiei din ultimii 28 de ani.

Dintre cele 14 ediţii care s-au disputat de atunci, doar o singură dată Mexic sau SUA nu au triumfat. Se întâmpla în 2000 atunci când reprezentativa Canadei a fost îmvingătoare. Guyana şi Insulele Bermude sunt echipele care vor bifa prima prezenţă la un turneu final al Gold Cup în 2019. Gold Cups e încheie pe 7 iunie cu finala care se va juca la Chicago. meciuld e deschidere din această noapte este programat pe stadionul Rose Bowl, cel pe care România învingea Columbia, SUA şi Argentina la Cupa Mondială din 1994. 

Afla mai multe despre: gold cupsuamexicconcacaf 

viewscnt
Articole similare