Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewis Hamilton, aproape să fie numit cavaler de Regina Angliei. Jackie Stewart se opune!

Lewis Hamilton, aproape să fie numit cavaler de Regina Angliei. Jackie Stewart se opune!

Formula 1

Comentarii

Sir Jackie Stewart a declarat că pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton nu ar trebui să se aştepte să primească titlul de cavaler pentru că a câştigat "câteva evenimente sportive", informează dailymail.co.uk.

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a obţinut, duminică, al patrulea titlu mondial în Formula 1, după Marele Premiu al Mexicului, a XVIII-a etapă, antepenultima, a sezonului. El l-a depăşit astfel pe Jackie Stewart, triplul campion mondial în Marele Circ, în 1969, 1971 şi 1973, devenind primul britanic cu patru trofee în F1. După această performanţă, în Marea Britanie se vorbeşte de o posibilă înnobilare a pilotului de 32 de ani.

Însă Stewart, 78 de ani, care a aşteptat aproape 30 de ani după finalul carierei pentru a deveni cavaler, nu consideră că este un moment potrivit pentru ca Hamilton să primească acest titlu.

"Majestatea sa Regina este cea mai deosebită femeie pe care am întâlnit-o vreodată în lume. Eu nu m-am simţit niciodată trecut cu vederea până am devenit cavaler. De fapt, nu simt că am meritat acest titlu şi sper că Lewis simte la fel. Când a venit momentul, a fost o surpriză şi o încântare. Lewis ar trebui să câştige trofee, bani şi recunoaşterea publică venită cu succesul şi să fie mândru de astea. El nu a obţinut performanţele de unul singur. De exemplu, Ron Dennis (n.r. - fost conducător al McLaren, care l-a ajutat pe Hamilton în carieră) nu a fost făcut cavaler şi fără el poate nu ar fi existat un Lewis. Stirling Moss a trebuit să aştepte 40 de ani după retragere ca să primească acest titlu. Nu cred că a avut vreun regret în perioada aceea că nu a fost innobilat. Este frumos că l-a primit şi chiar îl merita. Graham Hill nu l-a primit, Jim Clark la fel. Aşa că nu cred că ar trebui cineva să se aştepte să fie făcut cavaler doar pentru că este un bun sportiv şi a câştigat câteva evenimente sportive. Îmi place să cred că trebuie mai mult decât atât", a declarat fostul pilot al echipelor BRM, Matra, March şi Tyrell.

Pentru a fi făcut cavaler, Hamilton trebuie să fie trecut pe o listă ce îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a spre aprobare de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau insituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de anul nou.

Ultimul mare sportiv britanic care a devenit cavaler este tenismenul Andy Murray, fost numărul 1 ATP, înnobilat la finalul anului trecut. În 2016, Murray a câştigat al doilea titlu olimpic şi a ocupat pentru prima dată în carieră locul I mondial, după ce a triumfat la nouă turnee, inclusiv la Wimbledon şi la Turneul Campionilor. La 29 de ani, Andy Murray a devenit cel mai tânăr cavaler din istoria modernă a Marii Britanii.

Afla mai multe despre: hamiltonformula 1 

viewscnt
Articole similare