Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Irlanda de Nord U21 - România U21 0-0. "Tricolorii" mici nu câştigă în deplasare. România a terminat meciul în 10 oameni, "roşu" gratuit pentru Chindriş

Irlanda de Nord U21 - România U21 0-0. "Tricolorii" mici nu câştigă în deplasare. România a terminat meciul în 10 oameni, "roşu" gratuit pentru Chindriş

Echipa națională

Comentarii

România U21 a remizat cu selecţionata similară a Irlandei de Nord, într-un meci din Grupa 8 din preliminariile pentru Campionatul European sub 21 de ani din 2021.

Naţionala sub 21 de ani a rămas fără victorie în deplasare în actuala campanie, după ce a făcut doar 0-0 în Irlanda de Nord. Tricolorii puteau deschide repede scorul, dar Man a ratat de puţin poarta. Cea mai mare şansă de gol a irosit-o Mihăilă în finalul primei reprize, iar la cabine s-a terminat cu 0-0.

Elevii lui Rădoi şi-au reluat atacurile după pauză, iar Adrian Petre a fost si el la un pas de deschiderea scorului. România se putea trezi condusă din nimic. Andrei Vlad a gafat, dar McCann nu a reuşit să profite. Finalul a fost incendiar. Chindriş i-a lăsat pe tricolori în zece oameni, iar ambele echipe au avut şansa victorie. Parkhouse a ratat dintr-o situaţie rarisimă la poarta lui Vlad. La nici jumătate de minut distanţă, Adrian Petre a irosit şi el o ocazie foarte mare, iar Irlanda de Nord - România s-a terminat 0-0.

În clasament, România a căzut la cinci puncte în urma liderului Danemarca. Nordicii s-au impus cu 5-1 în faţa Maltei şi au cinci victorii din cinci meciuri.


IRLANDA DE NORD U21 - ROMÂNIA 0-0 

ECHIPELE DE START 

IRLANDA DE NORD: 1. Gartside – 11. Gordon, 5. Marron, 2. Toal-cpt, 4. Balmer, 3. Burns – 18. Mccann, 6. Dunwoody, 7. Mccalmont, 8. Boyd Munce – 9. Parkhouse. Selecţioner: Ian Baraclough
Rezerve: 1. Hughes – 10. Galbraith, 13. Scott, 14. Thompson, 16. Palmer, 17. Gallagher, 19. O’Neill, 20. Robinson

ROMÂNIA: 1.Vlad – 19. Vlădoiu, 4. Paşcanu-cpt, 15. Chindriş, 6. Grigore – 14. Oaidă, 21. Marin, 10. Moruţan – 8. Man, 11. Petre, 7. Mihăilă. Selecţioner: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Aioani– 3. Şut, 5. Itu, 9. Ganea, 13. Ciobotariu, 16. Merloi, 17. Olaru, 18. Raţiu, 20. Ciobanu

Min. 90+2: Ocazie Irlanda de Nord! Parkhouse a trimis pe lângă poartă de la şase metri, la faza următoare Adi Petre a ratat o ocazie similară. 

Min. 90: A ieşit Man, a intrat Merloi. 

Min. 82: Schimbare! A ieşit Olimpiu Moruţan, a intrat Denis Ciobotariu. 

Min. 76: Eliminare România! Chindriş a văzut direct cartonaşul roşu după o intrare cu umărul la un adversar. 

Min. 71: Primele schimbări. Ies Mihăilă şi Marin, intră Ciobanu şi Olaru. 

Min. 64: Ocazie România! Mihăilă a avut o cursă în banda stângă a terenului, dar şutul său nu a nimerit poarta. 

Min. 59: Ocazie Irlanda de Nord! Vlad a ieşit greşit pe o centrare, iar McCann a fost la un pas de a înscrie.

Min. 50: Ocazie România! Adrian Petre a avut mingea la picior, liber în careul de 16 metri, dar a trimis pe lângă poartă. 

Min. 41: Ocazie România! "Tricolorii" au scăpat pe un contraatac 4 contra 3, Petre i-a centrat lui Mihăilă, dar jucătorul Craiovei a trimis peste poartă. 

Min. 30: Gordon, de la gazde, nu mai poate continua şi a fost schimbat. 

Min. 7: Ocazie România! "Tricolorii" execută o lovitură de colţ pe jos, iar Dennis Man trimite peste poartă. 


"Tricolorii" mici au început timid preliminariile pentru Campionatul European din 2021, care va avea loc în Ungaria şi Slovacia, dar elevii lui Mirel Rădoi s-au descătuşat după înfrângerea cu ghinion din Danemarca. 

Ce-i drept, România U21 a jucat numai pe teren propriu după eşecul cu 1-2, dar au marcat 10 goluri şi au primit doar unul singur, în cea mai recentă partidă, cea cu Finlanda. 3-0 cu Ucraina la Ploieşti şi un alt 3-0 la Voluntari cu adversarii de marţi seară sunt rezultatele care au repus pe picioare noua generaţie de la U21. 

A urmat un 4-1 cu Finlanda, tot la Voluntari, stadion care pare să îi poarte noroc selecţionatei de tineret. În meciul cu nordicii s-a născut o nouă "stea". Valentin Mihăilă a contribuit la toate cele patru goluri marcate de Români. Pe trei dintre ele chiar el le-a înscris, iar la celălalt l-a forţat pe apărătorul advers să îşi introducă mingea în poartă. 

După cum a zis şi Mirel Rădoi, Mihăilă ne dă senzaţia tuturor că poate marca în orice meci, astfel este de aşteptat ca noul star de la U Craiova să fie pe lista marcatorilor şi în partida de la Belfast. 

Mirel Rădoi: "Vom încerca să facem spectacol"

"Va fi puţin mai dificil şi nu neapărat din cauza frigului, chiar dacă aici vremea este mai rece decât în ţară, ci din cauza terenului pe care vom juca, unul foarte îngust şi foarte scurt. Are dimensiunile minime cerute de UEFA. Din acest punct de vedere vom întâmpina probleme pe atacurile poziţionale şi vom avea nevoie să dăm amplitudine pentru că avem jucători care pot dezvolta foarte bine jocul ofensiv unul contra unul. Eu mă bucur că oamenii au încredere în noi şi au aceste aşteptări de la noi. Vom încerca să facem din nou un joc ofensiv, spectaculos şi să marcăm mai multe goluri decât vom primi. În ultimele trei partide avem un golaveraj de 10 cu 1, un golaveraj pozitiv. Suntem echipa cu cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din grupă şi sper să continuăm la fel. Vom aborda meciul la fel ca şi celelalte. Cred că băieţii au înţeles foarte bine ce trebuie să facem pe teren. Eu nu am schimbat foarte multe lucruri, dar cred că mesajul nostru a ajuns mai greu la jucători. A fost dificil şi pentru ei, a fost prima partidă, cea din Danemarca, a durat poate puţin pentru cei noi să se obişnuiască aici, cu ideile de joc, cu modul de lucru, cu atmosfera. Era normal să nu avem omogenitate de la primul meci", a declarat Rădoi pentru ProTV.

Afla mai multe despre: mirel radoiromania u21 

viewscnt
Articole similare