Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO REZUMAT | Plzen - FCSB 2-0. Catastrofali în apărare, inexistenţi în atac! Steliştii pot pierde primul loc în grupă

VIDEO REZUMAT | Plzen - FCSB 2-0. Catastrofali în apărare, inexistenţi în atac! Steliştii pot pierde primul loc în grupăgalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB a pierdut în mod clar meciul cu Viktoria Plzen şi a bifat a doua înfrângere consecutivă în toate competiţiile. Roş-albaştrii trebuie să câştige ultimul meci cu Lugano pentru a se califica în primăvara europeană de pe primul loc în grupă

Viktoria Plzen a câştigat cu 2-0 meciul cu FCSB şi a bifat prima victorie în faţa unei echipe din România! Cehii au dominat clar întâlnirea şi doar intervenţiile lui Andrei Vlad au făcut ca roş-albaştrii să nu sufere o înfrângere la un scor mult mai mare.

După o primă repriză în care apărarea steliştilor a fost absolut catastrofală, cehii având ocazii importante la aproape fiecare atac, Dică a preferat să mute la mijlocul terenului, iar Plzen n-au mai iertat la ieşirea de la cabine.

Petrzela a profitat, în minutul 50, de o eroare imensă a lui Morais, care l-a pierdut din marcaj, şi a deschis scorul, iar scorul final a fost stabilit în minutul 76, când Kopic l-a surprins pe Vlad cu o deviere din câţiva metri.

În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe primul loc, cu 10 puncte, dar are nevoie de victorie cu Lugano, în ultima etapă, pentru a se califica din postura de lider. De cealaltă parte, Plzen face nouă puncte şi obţine şi ea calificarea în primăvara europeană.

În celălalt meci al grupei, Lugano a învins-o cu 1-0 pe Hapoel Beer Sheva.

  • VIDEO! REZUMATUL PARTIDEI PLZEN - FCSB 2-0

FINAL | PLZEN - FCSB 2-0

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 90: Trei minute suplimentare

Min. 84: Constantin Budescu a luat cartonaşul galben şi nu va putea evolua în meciul viitor.

Min. 76: GOL PLZEN! Kopic dublează avantajul Viktoriei Plzen!

Min. 75: Steliştii nu reuşesc să-şi creeze faze cu adevărat periculoase la poarta cehilor

Min. 65: Ultima schimbare la FCSB! Intră Budescu şi iese Florinel Coman

Min. 64: Şut frumos al lui Florin Tănase, scos bine de Hruska!

Min. 62: Man driblează frumos în careul cehilor, dar şutul său trece mult peste poartă.

Min. 60: Un prim sfert de oră din partea a doua în care FCSB şi-a continuat jocul modest.

Min. 53: Ratare URIAŞĂ pentru Plzen! Scăpat singur cu portarul, Kopic trimite pe lângă poartă

Min. 50: GOL PLZEN! Petrzela e scăpat din marcaj de Morais şi îl învinge pe Vlad cu un şut la colţul scurt!

Min. 48: Şut bun al lui Alibec, dar portarul Hruska reuşeşte să respingă

Min. 46: Două schimbări la FCSB: Intră Nedelcu şi FlorinTănase şi ies Filip şi Golofca

Min. 45+1: Pauză la Plzen.

Min. 45: Un minut suplimentar pentru prima parte.

Min. 33: OCAZIE URIAŞĂ PENTRU PLZEN! Enache scoate de pe linia porţii! Cehii au ocazii mari la fiecare atac

Min. 24: Probleme imense în apărarea stelistă! Cehii ratează incredibil!

Min. 20: Alibec scapă singur cu portarul, dar şutează dezamăgitor!

Min. 19: Intervenţie foarte bună a lui Enache. Depăşit în primă fază de minge, fundaşul revine şi trimite în corner

Min. 11: Andrei Vlad are o intervenţie excelentă în faţa lui Kolar. FCSB scapă cu faţa curată.

Min. 6: Prima ocazie de gol pentru FCSB! Şutul lui Golofca este respins bine de Hruska

Min. 5: Start intens de meci! Cehii joacă tare, roş-albaştrii reuşesc să reziste

Min. 1: A început meciul

Echipele de start:

  • PLZEN (4-2-3-1): Hruska - Reznik, Hubnik, Hejda, Limbersky - Horava, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kopic - Reznicek

  • FCSB (4-2-3-1): Vlad - Enache, Planic, Bălaşa, Morais - L. Filip, Ov. Popescu - Golofca, Man, Fl. Coman - Alibec

 

UPDATE 18:20 Aşa va arăta FCSB în această seară.

UPDATE 18:00 Reporterul Telekom Sport Edi Zelgin ne oferă ultimele informaţii înainte de Viktoria Plzen - FCSB.


UPDATE 10:14 Pentru partida de joi, Nicolae Dică a decis să lase la Bucureşti mai mulţi jucători importanţi din lot. Mihai Pintilii, Marko Momcilovici, Filipe Teixeira şi Romerio Benzar nu au făcut deplasarea în Cehia, în timp ce Cătălin Golofca a fost reprimit în lot şi va fi titular, aşa cum a cerut patronul echipei. DETALII.

Din tabăra gazdelor vor lipsi Krmencik şi Zeman, oameni de bază în angrenajul echipei. Krmencik este de altfel golgheterul lui Plzen cu nouă goluri înscrise în acest sezon.


LIVE VIDEO Viktoria Plzen - FCSB. Jucătorii lui Dică domină în întâlnirile directe

FCSB a fost coşmarul lui Viktoria Plzen în acest sezon. Cele două echipe nu se mai întâlniseră vreodată până în acest an, dar FCSB a reuşit să-şi câştige respectul cehilor. Prima dată, cele două echipe s-au duelat chiar în startul sezonului, în turul III al Ligii Campionilor. Vicecampioana României a terminat la egalitate meciul disputat la Bucureşti, scor 2-2, dar s-a impus cu 4-1 în retur şi şi-a asigurat calificat în play-off-ul Ligii Campionilor.

Acolo a pierdut însă în faţa lui Sporting Lisabona, dar şi-a asigurat un loc în grupele Europa League. Sorţii au decis însă ca cele două echipe să se întâlnească şi aici. Spre dezamăgirea cehilor. În turul din grupe, FCSB s-a impus categoric, scor 3-0, partidă în care Budescu şi Alibec au fost fenomenali. Au fost astfel 3 întâlniri directe, două câştigate de FCSB şi una terminată la egalitate. Echipa lui Dică a marcat de 9 ori, în timp ce Plzen a înscris doar 3 goluri.

LIVE VIDEO Viktoria Plzen - FCSB. Românii, coşmarul lui Plzen

Viktoria Plzen n-a câştigat niciodată împotriva vreunei echipe din România. Campioana Cehiei a avut până acum trei adversari din România - Petrolul, Astra şi FCSB - toate recente. În sezonul 2014-2015, Petrolul a eliminat-o din turul III al Europa League, după 1-1 la Ploieşti şi 4-1 la Plzen. În sezonul 2016-2017, Plzen a picat cu Astra în grupele Europa League. Fosta campioană a României a câştigat cu 2-1 la Plzen şi a făcut egal la Bucureşti, 1-1, pe Arena Naţională. Deci Plzen a jucat 7 meciuri contra românilor, n-a câştigat vreunul, 3 s-au terminat la egalitate şi de 4 ori a fost învinsă. A marcat de 7 ori şi a primit 17 goluri.


Constantin Budescu este cel mai bun jucător al FCSB-ului în cupele europene, în acest sezon

LIVE VIDEO Viktoria Plzen - FCSB. De ce ar învinge Viktoria Plzen

Campioana Cehiei este favorită la victorie, cu o cotă medie de 1.70. Argumentele sunt simple. Plzen are neapărată nevoie de victorie pentru a se califica în primăvara Europa League. Un succes cu FCSB i-ar putea asigura locul 2, dacă Lugano şi Beer Sheva termină la egalitate.

Însă dincolo de acest obiectiv, echipa antrenată de Pavel Vrba traversează o formă fenomenală. Viktoria Plzen este neînvinsă în Cehia, cu 14 victorii în 14 etape. Actuala campioană a Cehiei a pus deja o diferenţă de 13 puncte între ea şi locul secund, ocupat de Sigma Olomouc.

Nu stă rău nici în Euruopa. Plzen a câştigat ultimele patru meciuri pe care le-a disputat acasă, în Europa League, în ultimele două sezoane. Ultima echipă care a învins-o pe teren propriu, în Europa League, a fost Astra, care s-a impus cu 2-1, pe 20 octombrie 2016.

În plus, întâlneşte o echipă căreia nu-i plac deplasările din grupele Europa League. În ultimele 18 deplasări făcute în grupele Ligii Europa, FCSB s-a impus o singură dată. În rest, a terminat de 8 ori la egalitate şi a fost învinsă de 9 ori. Un alt argument care susţine o victorie a lui Plzen este că FCSB a reuşit deja calificarea în 16-imile Europa League, ceea ce înseamnă că jucătorii lui Dică ar putea veni mai relaxaţi.

LIVE VIDEO Viktoria Plzen - FCSB. De ce ar câştiga FCSB

Prin victoriile în faţa lui Plzen, FCSB a reuşit să obţină un avantaj psihic. Mai ales că sunt recente. Indiferent de motivaţia pe care ar avea-o, jucătorii lui Pavel Vrba ştiu că FCSB este foarte periculoasă pe faza de atac şi poate câştiga şi atunci când nu străluceşte. Ceea ce înseamnă că cehii vor intra cu o oarecare teamă.

În plus, FCSB este o echipă cu multă experienţă la nivel european. Mai ales în Europa League. De la înfiinţarea competiţiei, în 2009-2010, clubul patronat de Gigi Becali a reuşit 7 calificări în faza grupelor, un record pe care-l împarte cu Salzburg. De 3 ori au reuşit să se califice în primăvara europeană. De asemenea, meciul cu Plzen este al 41-a pe care FCSB îl joacă în grupele Europa League, tot atâtea câte are şi Salzburg, un record la nivel continental.

Un alt argument este că FCSB se simte foarte bine în Europa, în acest sezon. Mult mai bine decât în Liga 1. Nicolae Dică este neînvins în meciurile pe care le-a jucat în deplasare, în cupele europene, cu 3 victorii şi un egal. În grupe n-a pierdut niciun meci, a câştigat 3 şi a făcut un egal. Cu 10 puncte, FCSB şi-a asigurat calificare în 16-imi încă din etapa a patra a grupelor.

Miza FCSB-ului este să termine pe primul loc în grupă şi o victoria ar scăpa-o de orice emoţie.


 

Jucători aflaţi în pericol de suspendare: Marek Bakos (Plzen), Constantin Budescu (FCSB) şi Mihai Pintilii.

Viktoria Plzen - FCSB este LIVE VIDEO pe Telekom Sport 1, de la 20:00. Cele mai tari faze video şi rezumatul partidei sunt pe Telekomsport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbviktoria plzeneuropa leaguegrupe 

viewscnt
Articole similare