Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool anunţă pierderi de 10,5 milioane de euro în 2022-2023

Liverpool anunţă pierderi de 10,5 milioane de euro în 2022-2023

Liverpool

Comentarii

Clubul Liverpool a înregistrat pierderi înainte de impozitare de 10,5 milioane de euro în sezonul trecut, informează AFP.

Liverpool anunţă pierderi de 10,5 milioane de euro în 2022-2023

După ce în precedentele 12 luni a obţinut un profit de 8,7 milioane de euro, Liverpool a înregistrat în sezonul trecut o pierdere înainte de impozitare de 10,5 milioane de euro, deoarece veniturile comerciale mai mari nu au reuşit să compenseze veniturile mai mici din media şi din activitatea sportivă, potrivit bilanţului clubului publicat joi.

Echipa engleză a avut un sezon 2022-2023 dezamăgitor, terminând pe locul cinci în Premier League şi fiind eliminată devreme din Liga Campionilor şi din ambele cupe interne.

Venituri comerciale în creştere pentru Liverpool

Veniturile globale până la sfârşitul lunii mai 2023 au rămas stabile, la 693,8 milioane de euro. Principala sursă de venituri a clubului în sezonul trecut a fost generată în afara terenului de veniturile comerciale, care au crescut cu 29,2 milioane de euro, ajungând la 317,6 milioane de euro.

În schimb, cheltuielile salariale ale actualului lider al campionatului au crescut cu 8,1 milioane de euro, la 435,5 milioane de euro, în timp ce costurile administrative au urcat cu 19,8 milioane de euro, la 656,2 milioane de euro. Eliminarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, la un an după ce a ajuns în finală, a dus la o scădere a veniturilor din mass-media de 22,2 milioane de lire sterline (la 282,6 milioane de euro).

Veniturile din meciuri au scăzut, de asemenea, din cauza numărului mai mic de partide disputate în 2022-2023, după campania precedentă, în care echipa a jucat în toate meciurile (63) la care a fost eligibilă, câştigând ambele cupe interne şi ajungând în finala Ligii Campionilor.

"În pofida costurilor în creştere ale fotbalului, succesul operaţiunilor noastre comerciale demonstrează soliditatea poziţiei noastre financiare, permiţându-ne să continuăm să operăm într-un mod sustenabil, concurând în acelaşi timp la cel mai înalt nivel", a declarat directorul executiv Andy Hughes.

Veniturile din zilele de meci sunt aşteptate să crească în acest sezon ca urmare a deschiderii complete a noii tribune de pe Anfield Road, arenă cu o capacitate totală de 61.000 de locuri.

Liverpool, care a câştigat duminică Cupa Ligii, este lider în Premier League şi mai este implicată în Cupa Angliei şi Liga Europa. În ultimul său sezon pe banca Reds, Jürgen Klopp ar putea fi pe drumul spre un cvadruplu succes.

Afla mai multe despre: liverpoolbugetpremier league 

viewscnt
Articole similare