Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură pentru gimnastica românească. Ce decizie capitală a luat Olivia Cîmpian

Lovitură pentru gimnastica românească. Ce decizie capitală a luat Olivia Cîmpian

Gimnastică

Comentarii

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat că gimnasta Olivia Cîmpian va concura pentru Ungaria, decizia forului fiind validă ”cu efect imediat”, în urma Comitetului Executiv de la Cotonou (Benin).

Olivia Cîmpian (16 ani) a făcut parte din lotul naţional de junioare al României în ultimii şase ani, iar în luna aprilie a debutat la nivel de senioare la Campionatul European de la Cluj-Napoca, unde nu a obţinut vreo medalie (locul 23 la individual-compus).

După competiţia din primăvară, gimnasta s-a retras din lotul de la Deva şi s-a mutat în Ungaria, tatăl ei, fost fotbalist în ţara vecină, declarând la acea vreme că va încerca să obţină cetăţenia pentru Olivia.

Forul internaţional de profil (FIG) a anunţat, în urma Comitetului Executiv de la Cotonou (Benin), aprobarea schimbării naţionalităţii pentru patru sportivi, între care se numără şi Olivia Cîmpian.

Potrivit FIG, decizia are validitate ”cu efect imediat” în cazul gimnastei din România, în timp ce ceilalţi trei gimnaşti vor beneficia de schimbarea naţionalităţii începând din 15 septembrie 2018.

Afla mai multe despre: gimnastica artisticagimnastica femininăolivia câmpian,  

viewscnt
Articole similare