Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Macron, "extrem de recunoscător" faţă de CIO după desemnarea Parisului drept gazdă a JO 2024

Macron, "extrem de recunoscător" faţă de CIO după desemnarea Parisului drept gazdă a JO 2024

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este "extrem de recunoscător" faţă de Comitetul Internaţional Olimpic pentru decizia de a atribui Parisului dreptul de a organiza Jocurile Olimpice de vară din anul 2024, miercuri la Lima, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee.

"La un secol după Jocurile din 1924, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a ales să încredinţeze Parisului şi Franţei organizarea Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024. Preşedintele Republicii, Emmanuel Macron, este extrem de recunoscător faţă de CIO pentru această decizie care onorează Franţa. Ea va aduce cu mândri valorile olimpismului de solidaritate, excelenţă, prietenie şi respect", se precizează în textul respectiv.

Preşedintele Franţei salută, totodată, "acest succes şi formidabila oportunitate pe care Jocurile o reprezintă pentru a însoţi transformarea ţării noastre, a spori atractivitatea internaţionale, a dinamiza teritoriile noastre şi a întări locului sportului peste tot în Franţa".

"Aceste Jocuri vor fi extraordinare, surprinzătoare, festive dar şi nişte Jocuri exemplare în materie de control bugetar, al impactului social şi asupra mediului, precum şi a securităţii", promite şeful statului francez.

Afla mai multe despre: parisjocurile olimpicecandidturamesajpresedinteemmanuel macron 

viewscnt
Articole similare