Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maratonul Bucureşti, la ediţie jubiliară, contează pe participarea a 16.000 de alergători

Maratonul Bucureşti, la ediţie jubiliară, contează pe participarea a 16.000 de alergători

Alte sporturi

Comentarii

Evenimentul Raiffeisen Bank Maraton Bucureşti ajuns la o ediţie jubiliară, a 10-a, va atrage la start circa 16.000 de participanţi în zilele de 14 şi 15 octombrie, dintre care maxim 2.000 vor concura pe distanţa clasică de 42,195 km, prilej cu care organizatorii vor încerca să obţină statutul de Bronze Level, pentru a intra în circuitul de clasificare al Federaţiei internaţionale de atletism.

Valeria Răcilă van Groningen, fondatoarea acestui eveniment, a amintit, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu 10 ani, la ediţia din 2008, circa 2.000 de participanţi au onorat prima ediţie a maratonului Bucureşti, iar în următorii ani speră ca la această cursă de 42,195 km să se ajungă la 10.000 de participanţi.

Fosta canotoare a subliniat că bugetul unei asemenea eveniment ajunge la peste 300.000 euro şi toţi banii provin numai din parteneriate şi sponsorizări din mediul privat.

''Este o sărbătoare a oraşului, mii de oameni se aliniază la start, avem foarte mulţi străini. Sunt oameni din peste 50 de ţări care vin Bucureşti şi mulţi stau la hotel. Hotelurile sunt pline în această perioadă, este foarte benefic pentru Bucureşti. Bucureşti era singura capitală europeană care nu avea un maraton în 2006 şi de aceea m-am gândit să avem un maraton internaţional. Este foarte important să adoptăm un stil de viaţă sănătos. Atunci când alergi îţi schimbi viaţa total.

Te gândeşti apoi la ce mănânci. Asta e cea mai mare satisfacţie a mea, când vin oameni la mine şi spun că acum câţiva ani aveau peste 100 kg şi acum aleargă la toate maratoanele din lume. Odată ce începi aici eşti curios să te duci şi în afara ţării. Cred că este benefic pentru fiecare dintre noi să facem mişcare. Bugetul şi costurile sunt enorme. Se ajunge la peste 300.000 euro. Vin bani din înscrieri, dar o parte din taxe merg la ONG-uri. Ne trebuie bani să cumpărăm medalii, scenă, cipuri de înregistrare a timpului, promovarea media etc. S-a dezvoltat foarte mult şi voluntariatul, avem circa 1.000 de voluntari acum'', a declarat Valeria Răcilă von Groningen.

Sâmbătă 14 octombrie, începând cu ora 8,30 are loc startul în cursa populară (3 km), urmată de cursa adolescenţilor (3 km) de la 10,30, jogging în scutece (900 m) şi cursa copiilor (0,9/1,4 km).

Duminică 15 octombrie, de la ora 8,00 are loc startul în cursa de 10 km, urmată la 9,30 de maratonul Bucureşti, semimaratonul Bucureşti, cursa de ştafetă şi cursa fotoliilor rulante.

Afla mai multe despre: maratonul bucurestiparticantibucuresticoncurscompetitie 

viewscnt
Articole similare