Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Măsuri pentru noul sezon din Liga 1: "Vom urma modelul UEFA". Răzvan Burleanu a explicat când va pierde o echipă la "masa verde"

Măsuri pentru noul sezon din Liga 1: "Vom urma modelul UEFA". Răzvan Burleanu a explicat când va pierde o echipă la "masa verde"

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a explicat măsurile care vor fi luat pentru noul sezon din Liga 1, după şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotabl, de marţi.

Astfel, Burleanu a explicat în ce caz va pierde o echipă meciul la "masa verde", dar şi ce trebuie să facă echipele pentru a evita această situaţie. 

„La Liga 1 azi s-au aprobat câteva principii: vom urma modelul UEFA. Dacă vom avea jucători sau membri ai staff-ului depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, vom urma acelaşi protocol UEFA. Fiecare echipă va trebui să îndeplinească 2 condiţii: să aibă 13 jucători, cel puţin un portar şi să pună la dispoziţia organizatorului avizul DSP, cu cel puţin 6 ore înainte de meci. 
 
Un meci se poate reprograma o singură dată, dar nu mai devreme de 7 zile. Dacă o echipă va avea restanţe la finalul unei faze competiţionale, va pierde meciurile cu 0-3.  Finalul unei faze competiţionale înseamnă: la Liga 1 - după campionatul regular tur-retur, play-off, play-out, la Liga 2 - după 19 etape din sezonul regular, la Liga 3 - după cele 18 etape din campionatul regular.
 
La baraj şi în Cupa României meciurile nu se reprogramează, echipa în cauză va pierde cu 0-3. Dacă nici o echipă dintre cele două nu poate respecta condiţiile, atunci ambele vor pierde cu 0-3.

Considerăm în momentul de faţă că există un risc mai mare de infectare la terasă, decât pe terenul de fotbal. Principiul de la care am plecat a fost să nu mai avem meciuri amânate. Vrem să se termine competiţia pe teren”, a spus Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare