Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul emoţionant al celor de la Şahtior Doneţk pentru Mircea Lucescu după plecarea din Ucraina

Mesajul emoţionant al celor de la Şahtior Doneţk pentru Mircea Lucescu după plecarea din Ucraina
Comentarii

Şahtior Doneţk i-a transmis un mesaj lui Mircea Lucescu, fostul lor antrenor din perioada 2004-2016, tehnician care i-a condus spre câştigarea Cupei UEFA în 2009.

"Il Luce" a părăsit-o vineri seară pe Dinamo Kiev, rivala celor de la Şahtior din competiţia internă din Ucraina.

Deşi există o rivalitate imensă între cele două cluburi, oficialii clubului din Doneţk a ţinut să-i transmită un mesaj emoţionant antrenorului român.

În 2009, Şahtior câştiga Cupa UEFA cu Mircea Lucescu pe bancă, cea mai mare performanţă la nivel european a unei formaţii din Ucraina.

12 ani a petrecut Lucescu pe banca echipei din Doneţk, din 2004 până în 2016.

Mesajul celor de la Şahtior Doneţk

"Legendarul antrenor şi-a încheiat cariera de antrenor în Ucraina. Mircea Lucescu a petrecut 15 ani din cariera sa remarcabilă în fotbalul din Ucraina.

Aici a atins un succes extraordinar: a cucerit 25 de trofee şi a devenit antrenorul cu cele mai multe distincţii de când Ucraina este independetă.

De asemenea, a fost desemnat antrenorul anului de nouă ori.

Mircea Lucescu a avut o contribuţie uriaşă în dezvoltarea fotbalului din ţara noastră.

Stilul său de joc a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, iar filozofia sa a fost mereu un exemplu pentru colegii săi.

Antrenorul român a format mulţi jucători talentaţi, unii dintre ei devenind staruri ai Ucrainei sau ai fotbalului mondial.

Mircea Lucescu a jucat un rol semnificativ în istoria modernă a lui Şahtior Doneţk, confundându-se cu cea mai de succes eră a clubului.

În cele 12 sezoane a obţinut multe victorii incredibile şi a cucerit 22 de trofee, printre care opt titluri în Ucraina şi Cupa UEFA, în 2009. Şahtior a atins un nou nivel sub comanda sa, fiind recunoscută la nivelul întregului fotbal european.

Merită respect pentru că a ales să muncească în continuare aici şi să ajute fotbalul din Ucraina chiar şi după izbucnirea războiului în Donbas, în 2014 şi după invazia Rusiei din februarie 2022.

Mircea Lucescu şi-a trecut pentru totdeauna numele în istoria fotbalului ucrainean cu aceste realizări şi părăseşte Ucraina ca o legendă. 

Mulţumim pentru tot, Mister!" a fost mesajul transmis de Şahtior Doneţk, pe site-ul oficial al clubului.

Afla mai multe despre: mircea lucescusahtior donetskucraina 

viewscnt
Articole similare