Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mesajul lui Ianis Hagi după scandalul de rasism din partida Rangers - Slavia Praga! Ce a transmis românul FOTO

Mesajul lui Ianis Hagi după scandalul de rasism din partida Rangers - Slavia Praga! Ce a transmis românul FOTOgalerie foto
Comentarii

Rangers a pierdut cu 2-0 în faţa celor de la Slavia Praga în Europa League. La partida dintre cele două echipe a fost un scandal, unde mijlocaşul cehilor, Ondrej Kudela, a fost acuzat de rasism de către un alt fotbalist de la scoţieni.

În meciul pierdut de scoţieni în faţa cehilor, Glen Kamara, fotbalistul celor de la Rangers, l-a acuzat pe Ondrej Kudela, mijlocaşul celor de la Slavia Praga. 

Mesajul lui Ianis Hagi după scandalul de rasism din partida Rangers-Slavia Praga

După acest scandal, Ianis Hagi a transmis un mesaj pe contul de Instagram, la aproximativ 12 ore de la meci, prin care l-a încurajat pe Kamara.

Mijlocaşul român a postat o fotografie cu Glen şi a adăugat "No To Racism" (n.r. Nu Rasismului).

Gest incredibil făcut la meciul din Europa League

Faza pe care o acuză cei de la Rangers s-a petrecut în minutul 87 al meciului, după ce, la finele unui dispute între jucători, Kudela s-a îndreptat spre Karama, şi-a pus mâna la gură şi i-a spus ceva acestuia. A urmat apoi o reacţie a fotbalistului lui Rangers şi s-a creat un meleu de jucători. Karama le-a spus celor din echipa sa că a fost jignit cu tentă rasistă, însă a dorit să continue meciul până la final.

Steven Gerrard, antrenorul echipei lui Ianis Hagi, a vorbit la conferinţa de presă pe larg despre incidentele din finalul partidei care a adus eliminarea lui Rangers din Europa League. Slavia Praga s-a impus cu 3-1 la general, iar Nicolae Stanciu a contribuit cu două goluri la scorul general. Gerrard a dezvăluit că oamenii din stafful Slaviei resping acuzaţiile de rasism.

"Trebuie să fiu atent ce spun. Am o relaţie foarte apropiată cu Glen Kamara. Sunt alături de el 100%. Jucătorii care erau în jur au auzit ce i-a spus. Sunt mândru de băieţii mei, au arătat solidaritate. Acum, UEFA trebuie să se ocupe. Sunt furios acum. E greu să descriu cum mă simt. Îl ştiu pe Glen, cred în ce spune, sunt 100% cu el.

"E foarte trist că echipa adversa îi ia apărarea fotbalistului care a făcut asta. Ne acuză ne noi ca minţim. Uneori în carieră, într-un meci se întâmplă lucruri mai importante decât fotbalul. Aşa a fost în seara asta. (...) Am încercat să discut cu jucătorul, nu prea am putut. A spus că vrea să joace în continuare. Meciul s-a încheiat pe teren. Am fi fost alături de el indiferent ce decizie ar fi luat. E mai mult decât devastat de ceea ce s-a întâmplat. Nu am cuvinte. E un băiat bun, nu ar avea motive să inventeze aşa ceva!", a spus Steven Gerrard.

Conform BBC, legat de acest eveniment neplăcut şi cele două cluburi au făcut câte un comunicat în care au vorbit despre gestul incredibil de la meciul din Europa League.

"Abuzul rasist la care a fost supus Glen Kamara nu va fi tolerat. Incidentul a fost raportat către delegatul UEFA de la meci şi înţelegem că a fost trecut în raportul său.

UEFA va fi conştientă că întreaga lume fotbalistică urmăreşte evenimentul. Aşteptăm un răspuns fără echivoc pentru acest incident. Nu poate fi aruncat sub preş, nu acceptăm ca Glen Kamara să fie doar un număr la statistică. E destul!", a transmis clubul Rangers.

După acest comunicat cei de la Salvia Praga au dat următoarea replică: "Jucătorii Slaviei s-au confruntat cu un joc fără precedent de dur din partea adversarilor. Jucătorii noştri nu s-au confruntat niciodată cu aşa ceva în istoria modernă a participărilor în competiţiile europene.

După meci, jucătorilor nu le-a fost permis să intre la vestiare. Ondej Kudela a fost bătut de Kamara, a fost lovit cu pumnii în cap, iar managerul echipei Rangers, Steven Gerrard, a fost martor."

În acest moment nu s-a tras o concluzie cu privire la conflictul dintre cei doi fotbalişti, iar cei de la UEFA aşteaptă raportul observatorului şi al arbitrului pentru a se lua o decizie.

Afla mai multe despre: ianis haginicolae stanciu 

viewscnt
Articole similare