Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Lucescu îl face praf pe un antrenor important din Europa: "Ne-a supărat comportamentul său. A fost nepoliticos, eu i-am lăsat echipa"

Mircea Lucescu îl face praf pe un antrenor important din Europa: "Ne-a supărat comportamentul său. A fost nepoliticos, eu i-am lăsat echipa"
Comentarii

Unul dintre cei mai mari antrenori români, Mircea Lucescu, a dezvăluit că a fost dezamăgit de atitudinea succesorului său la Şahtior Doneţk, Paulo Fonseca, cel care în urmă cu un an a devenit tehnicianul lui AS Roma.

Mircea Lucescu a scris istorie timp de 12 ani la Şahtior Doneţk, fiind cel care a dus clubul la următorul nivel în Europa, alături de patronul Rinat Ahmetov. Marele antrenor a cucerit Cupa Uefa în 2009, opt titluri de campion, şase Cupe ale Ucrainei şi şapte Supercupe ale Ucrainei, iar în momentul în care Paulo Fonseca a preluat echipa s-a simţit neapreciat. 

Portughezul venit de la Braga, în 2016, în locul lui Mircea Lucescu, a comis mai multe greşeli, în opinia antrenorului român: “I-am lăsat banca tehnică lui Fonseca, dar nu ascund faptul că ne-a supărat comportamentul său. Nici măcar nu ne-a mulţumit pentru echipa minunată pe care a primit-o, pe care eu i-am lăsat-o. Un telefon ar fi fost de ajuns. A început să joace 4-4-2, ca la Braga, dar la un moment dat preşedintele l-a convins să revină la sistemul meu, 4-2-3-1, pentru că acel sistem era în inima fotbaliştilor şi era special pentru brazilienii de acolo", a declarat Mircea Lucescu pentru Corriere dello sport.

Mircea Lucescu: "Satisfacţia mea e că am bătut Braga cu 4-0, atunci când el era antrenor acolo"

"Să vă mai spun ceva. În fiecare an s-au vândut brazilieni datorită mie, nu datorită lui Fonseca. Totuşi, trebuie să recunosc că Fonseca a dat dovadă de inteligenţă şi de capacitate de adaptare şi sunt sigur că, pe lângă faptul că a fost nepoliticos cu mine, are calităţile necesare să reuşească la AS Roma.

Satisfacţia mea e că am bătut Braga cu 4-0, atunci când el era antrenor acolo şi eu la Şahtior. Şi adaug că niciodată nu ar ajuns ajuns la Roma direct de la Braga”, a adăugat Mircea Lucescu pentru sursa citată. 

  • Mircea Lucescu e liber de contract din 2019, atunci când s-a despărţit de naţionala Turciei. 
  • Paulo Fonseca a semnat cu AS Roma în 2019 şi mai are contract până în 2021. În campionat se află pe locul 5, la trei puncte în spatele Atalantei, care ocupă ultimul loc care duce în Champions League. 

Afla mai multe despre: mircea lucescupaulo fonseca 

viewscnt
Articole similare