Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mircea Sandu ştie de ce are nevoie fotbalul românesc! ”Proiecte cum erau cu şcoala!” Ce spune fostul şef de la FRF

Mircea Sandu ştie de ce are nevoie fotbalul românesc! ”Proiecte cum erau cu şcoala!” Ce spune fostul şef de la FRF

Fotbal intern

Comentarii

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit cum poate fi ”însănătoşit” fotbalul românesc.

Naţionala României este departe de performanţele pe care le înregistra în trecut. Mirel Rădoi a venit la echipă cu un nou stil şi a încercat să construiască o nouă reprezentativă. Totuşi, fostul selecţioner nu a reuşit să califice România la vreun turneu final şi a fost aspru criticat. 

Chiar dacă FRF i-ar fi oferit o nouă înţelegere, fostul internaţional a preferat să plece de la cârma României, după ce contractul lui s-a terminat în toamna anului trecut. În locul lui a fost numit Edi Iordănescu, care se despărţise de FCSB, după ce a intrat în contre cu patronul Gigi Becali. Mircea Sandu a oferit o soluţie, prin care fotbalul românesc, care este condus în prezent de Răzvan Burleanu, ar putea să fie reclădit. 

”Proiecte cum erau cu şcoala!” 

”Un proiect pentru echipa naţională înseamnă o amplitudine. Totul porneşte de la infrastructură, de la legislaţie şi proiecte cum erau cu şcoala, cu promovarea şi selecţia şi sisteme de jocuri de pe la 12 ani, care să fie cât de cât unitare pentru club sau federaţie.

Eu m-am pronunţat şi la nivelul politicienilor. Putem merge cu specialişti, care să meargă în 7 zone, iar după 6 luni de zile să se întâlnească toţi cu toată documentaţia, să se aşeze la masă, iar timp de 3 luni să facă proiecte, apoi să pună pe masa Guvernului şi să voteze un program de dezvoltare al sportului, nu doar al fotbalului.

Trebuie un proiect naţional, care peste 10-12 ani să dea roade. La noi s-a făcut totul dintr-un anumit talent, dar s-a cam terminat şi cu asta”, a spus Sandu, pentru Prima Sport.

Afla mai multe despre: mircea sandu-liga 1-burleanu 

viewscnt
Articole similare