Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MM îl demască pe arbitrul central care se lăuda cum vrea să fure o echipă! "N-am crezut că după 30 de ani văd ceva mai rău" | EXCLUSIV

MM îl demască pe arbitrul central care se lăuda cum vrea să fure o echipă! "N-am crezut că după 30 de ani văd ceva mai rău" | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, are un istoric bogat în raport cu arbitrii din România, iar recent a dezvăluit o întâmplare care i-a lăsat un gust amar. MM a dezvăluit numele centralului, care s-ar fi lăudat în trecut cum voia să influenţeze rezultatul unui meci.

Arbitrul central care s-ar fi lăudat că voia să fure o echipă! Întâmplarea a ajuns la urechile lui Mihai Stoica

Anterior atacului lui Mihai Stoica asupra centralului Horaţiu Feşnic şi Răzvan Onea, pentru evenimentele din Rapid Bucureşti - FCSB, 1-0, în Superligă, oficialul FCSB a făcut o paralelă cu un alt meci care l-a dezgustat. 

MM Stoica a vorbit despre unul dintre primele meciuri la care a sesizat un arbitraj părtinitor, un Gloria Bistriţa - Oţelul Galaţi, 2-1, condus de la centru de Ion Velea, fost campion cu Universitatea Craiova ca fotbalist şi cu o carieră în arbitraj până în 1995. 

"Eu am început meseria asta în 1992 şi am avut, nu ştiu dacă nefericita oportunitate, mai degrabă fericita oportunitate de a merge cu Oţelul la Bistriţa. Am avut un meci arbitrat de celebrul Ion Velea, zis Pelicanul. A scăpat Cornea, vârful nostru de la vremea aia, singur de la centrul terenului, nu s-a prins nimeni să ridice, că eram pe mâna unui arbitru asistent corect, chiar şi în deplasările astea, Valentin Titorov, doctorul Titorov. 

A scăpat Cornea şi a marcat, după care a început asediul. N-am crezut vreodată că după mai bine de 30 de ani văd ceva mai rău (n.r. - pe Horaţiu Feşnic, în Rapid Bucureşti - FCSB, 1-0, în play-off-ul Superligii). Atunci, la Bistriţa, nu se televiza. A fost un penalty, au câştigat 2-1 din penalty. Velea a dictat lovitură de pedeapsă, iar Mironaş, Dumnezeu să-l ierte, a transformat.

Eu atunci colaboram şi cu Ziarul Ora şi trebuia să scriu cronica de meci. Aveam şi atunci o colaborare de genul ăsta. Am scris că Mironaş a marcat de la prima încercare, gândind că putea să dicteze repetare. 

După care, la o masă a Craiovei Maxima, Velea să se laude că el chiar avea de gând să dicteze repetate, pentru că un jucător a intrat în careu, chiar dacă nu intra. 

Marele Ilie Balaci i-a spus <<Te ridici şi pleci de aici! Nu ţi-e ruşine? Ăsta, Aurică Ţicleanu, a fost coleg cu noi, e coleg cu noi. Îţi baţi joc de munca unor fotbalişti?>>. Ăsta era Ilie Balaci. Ce ar trebui să i se spună acestui Feşnic acum?", a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport. 

Foto: "Pelicanul" Ion Velea, după ce a dat simbolic lovitura de start la un meci al Universităţii Craiova, în 2021. 

Cine e "Pelicanul" Ion Velea

Născut în Bucureşti pe 14 septembrie 1947,  Ion Velea este campion al României cu Universitatea Craiova, în 1974, şi are peste un deceniu în arbitraj, după ce s-a retras ca fotbalist. 

Adus de Ion Oblemenco la Ştiinţa, a jucat fundaş stânga şi a evoluat în naţionala de tineret a României. 

După o accidentare care i-a oprit cariera de fotbalist, în 1982 a devenit arbitru şi a activat 12 ani, ca mai apoi să devină observator. 

Ca arbitru a fost delegat la patru semifinale europene consecutive, alături de Ioan Igna: FC Porto - Aberdeen 1-0 (Cupa Campionilor Europeni, 1984), Videoton - Zelejnicear 3-1 (Cupa Oraşelor Târguri, 1985), Dukla Praga - Dinamo Kiev 2-2 (Cupa Cupelor, 1986) şi Grecia - Cehoslovacia 2-2 (CE de tineret, 1987).

Porecla "Pelicanul" i se trage din perioada în care juca la Galaţi: "Colegii de acolo mi-au zis aşa, pentru că aveam compasul mare, cum se spune, alergam bine şi m-au poreclit „Pelicanul“", spunea Ion Velea, conform Adevarul

Lui Kyros Vassaras i s-a cerut plecarea de la CCA! Grecul a venit cu argumentele pentru care merită să rămână: "Vreau respect"

Afla mai multe despre: mihai stoicamm stoicafcsbion veleaion velea pelicanul 

viewscnt
Articole similare