Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moment unic în fotbalul mondial. Jucătorii unui club din Europa, monitorizaţi non-stop: "Ne simţim precum criminalii"

Moment unic în fotbalul mondial. Jucătorii unui club din Europa, monitorizaţi non-stop: "Ne simţim precum criminalii"
Comentarii

Fotbaliştii lui Genk sunt urmăriţi non-stop de oficialii clubului cu ajutorul unor brăţări electronice pe care sunt obligaţi să le poarte la mână, conform cotidianului Het Laatste Niewus.

Dispozitivele respective, denumite Whoop, înregistrează zi şi noapte frecvenţa cardiacă a jucătorilor şi variabilitatea acestea. Pe baza acestor date sunt calculate capacitatea de recuperare şi timpul de odihnă necesar fiecărui jucător, pentru a se putea prezenta în cea mai bună formă fizică pe teren, adaugă HLN.

Utilizarea obligatorie a acestor brăţări este însă un punct sensibil în cadrul lotului echipei belgiene. "Anumiţi criminali poartă o brăţară electronică la gleznă. La Genk, acestea sunt purtate la mână", a declarat unul dintre fotbalişti, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

"Un jucător nu poate fi obligat să poarte o astfel de brăţară. În caz de refuz, el nu poate fi sancţionat de clubul său. Însă, dacă se va întâmpla acest lucru, el poate duce plângere la instituţia noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei belgiene pentru protecţia vieţii private, Sarah Boulerhcha.

Afla mai multe despre: genkbelgiawhoopbelgiacampionatmonitorizare 

viewscnt
Articole similare