Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Momentul în care Ronaldo a început să se transforme în fotbalistul uriaş de astăzi: "Nu aveam muşchi deloc, eram piele şi os! Dar mi-am promis un lucru"

Momentul în care Ronaldo a început să se transforme în fotbalistul uriaş de astăzi: "Nu aveam muşchi deloc, eram piele şi os! Dar mi-am promis un lucru"
Comentarii

Crisitiano Ronaldo a publicat pe The Players Tribute, un articol despre copilăria sa şi primii paşi în lumea fotbalului. Jucătorul lui Real Madrid a vorbit despre tatăl său şi meciuri din mijlocul străzii, care l-au făcut să iubească fotbalul.

”Jucam fotbal pe străzile Madeira cu prietenii mei. Şi când spun străzi, nu mă refer la un drum necirculat, ci chiar o stradă. Nu aveam porţi, nu aveam nimic şi trebuia să ne oprim de fiecare dată când trecea vreo maşină. Eram pur şi simplu fericit să fac asta, însă tatăl meu care lucra la CF Andorinha, mă încuraja să merg să joc la echipa lor de juniori. Ştiam că asta îl va face mândru aşa că m-am dus”, a scris Ronaldo.

Portughezul a vorbit şi despre prima sa întâlnire cu fotbalul ”adevărat”, care a fost destul de ciudată, spune el, din prisma faptului că a întâmpinat tot felul de reguli, care lui îi erau străine. Dar, spune lusitanul: ”mi-a plăcut şi am devenit dependent de dorinţa de a învinge”.

Atacantul lui Real Madrid a povestit şi despre cât de greu i-a fost să le convingă pe mama şi surorile sale să vină la un meciurile sale. ”Într-o seară, tatăl meu a venit acasă şi a spus 'Cristiano a marcat trei goluri! A fost incredibil! Trebuie să veniţi şi voi să-l vedeţi jucând!', dar mă uitam în tribună la fiecare meci şi nu-l vedeam decât pe tatăl meu. Până când într-o zi, nu o să uit niciodată această imagine, eram la încălzire şi m-am uitat spre tribune şi le-am văzut pe mama şi surorile mele, care păreau foarte liniştite. Nu mă încurajau, nu strigau la mine, doar îmi făceau cu mâna de parcă eram la o paradă sau ceva de genul. Se vedea că nu mai fuseseră la un meci de fotbal, dar pentru mine era importat că erau acolo”.

Decizia luată în copilărie
 
"Toţi spuneau "Păcat că e atât de mic!". Şi aveau dreptate. Eram piele şi os, nu aveam niciun muşchi. Aşa că atunci când aveam 11 ani am luat o decizie. Ştiam că am mult talent, dar am decis că voi munci mai mult decât oricine"

”Fotbalul m-a făcut să merg mai departe. Ştiam că fac lucruri pe care alţi copii de la academie nu puteau să le facă. Îmi amintesc prima oară când am auzit nişte copii spunându-le altora: 'Ai văzut ce-a reuşit să facă? Tipul ăsta e cel mai tare.'” a mai scris Ronaldo.

Cristiano este decis să meargă mai departe, la cel mai înalt nivel şi să doboare noi recorduri la Real Madrid. ”Misiunea mea este aceeaşi din totdeauna. Îmi doresc să continui să dobor recorduri alături de Madrid. Vreau să câştig cât mai multe titluri cu putinţă. Acesta e felul meu de a fi”, a încheiat Ronaldo.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoreal madridpovestea lui ronaldo,  

viewscnt
Articole similare