Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

MotoGP a anulat etapa din Argentina din cauza crizei economice

MotoGP a anulat etapa din Argentina din cauza crizei economice

Moto

Comentarii

Marele Premiu al Argentinei la MotoGP a fost anulat din cauza circumstanţelor din această ţară, au anunţat miercuri organizatorii competiţiei, potrivit Reuters.

MotoGP a anulat etapa din Argentina din cauza crizei economice

Marele Premiu din 7 aprilie ar fi fost a treia etapă a sezonului de 22 de curse.

"Din cauza circumstanţelor actuale din Argentina, promotorul evenimentului a comunicat că în prezent nu poate garanta serviciile necesare pentru ca Marele Premiu să aibă loc în 2024 la standardele MotoGP", se arată într-un comunicat. "Evenimentul nu va fi înlocuit în calendarul pe 2024. MotoGP speră să revină pentru a concura la Termas de Rio Hondo în 2025".

Argentina se confruntă cu o criză economică prelungită, cu o inflaţie de trei cifre, rezerve negative, o monedă peso care se depreciază rapid şi are mai mult de 40% din populaţie în sărăcie.

Preşedintele Javier Milei, un economist libertarian care a preluat mandatul în decembrie, a promis o terapie de "şoc" pentru economie, inclusiv reduceri drastice ale cheltuielilor.

Marele Premiu a primit subvenţii guvernamentale, dar presa a precizat, de asemenea, că riscul de greve şi de perturbare a transportului a fost un factor care a influenţat decizia.

Afla mai multe despre: motogpmarele premiu al argentinei 

viewscnt
Articole similare