Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala de rugby a predat o lecţie inedită de sport la Şcoala Gimnazială Sfântul Nicolae

Naţionala de rugby a predat o lecţie inedită de sport la Şcoala Gimnazială Sfântul Nicolae

Rugby

Comentarii

Componenţii echipei naţionale de rugby a României au predat, joi, o lecţie inedită de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială Sfantul Nicolae, din Sectorul 1, informează frr.ro.

Alături de elevii acestei şcoli s-au aflat şi componenţii claselor de specialitate de la Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa.

Timp de 60 de minute pasele cu balonul oval au alternat cu exerciţii specifice de pregătire fizică, cu jocuri menite să testeze îndemnârea şi abilităţile copiilor.

Au fost prezenţi la acţiune şi preşedintele FRR, Alin Petrache, şi primarul Sectorului 1,Dan Tudorache.

"Mă bucur să văd atâţia copii dornici să facă o pasă cu balonul de rugby, să alerge, să facă mişcare. Este foarte important să le prezentam copiilor un mod sănătos de viaţă, să îi învăţăm valorile care caracterizează acest sport, să crească toţi în spiritul fair-play-ului şi colegialităţii. Pentru noi a fost o zi câştigată în mijlocul copiilor şi o motivaţie în plus. Ne-am bucurat să îi vedem şi pe copiii din clasele cu profil de rugby, am fost impresionaţi de determinarea lor, de pasiunea pe care o pun în ceea ce fac şi sperăm ca peste câţiva ani să îi avem colegi în echipa naţională", a declarat Stelian Burcea.

Jucătorii au fost întâmpinaţi cu pâine produsă la Nazarcea Grup, unitate protejată care funcţionează încă din 2012 în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1. Fabrica are 90 de angajaţi, dintre care 60 sunt persoane cu dizabilităţi, iar în cele şapte ateliere ale unităţii angajaţii fac pâine, realizează produse din ceramică, tipăresc materiale promoţionale, spală haine, covoare sau autoturisme.

La finalul evenimentului, primarul Dan Tudorache a oferit căpitanului echipei naţionale, Stelian Burcea, un vas de ceramică realizat la Nazarcea, cu mesajul "Această farfurie este făcută de mine, unul dintre cei 60 de angajaţi cu dizabilităţi ai unităţii protejate autorizate. Zi de zi ne depăşim limitele şi reuşim să facem lucruri extraordinare! La fel ca voi! – Radu Gica, 59 de ani".

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe Stadionul Arcul de Triumf, naţionala de rugby a României va întâlni selecţionata din Tonga, în cel de-al doilea meci test al lunii noiembrie. Săptămâna trecută, Stejarii au învins Samoa cu 17-13.

Afla mai multe despre: rugbynationala de rugbyşcoala gimnazială sfântul nicolaefrr,  

viewscnt
Articole similare