Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Cristian Borcea, chemat la DNA pentru explicaţii! Ce trebuie să dezvăluie fostul acţionar al lui Dinamo

NEWS ALERT | Cristian Borcea, chemat la DNA pentru explicaţii! Ce trebuie să dezvăluie fostul acţionar al lui Dinamo

Fotbal

Comentarii

Cristian Borcea a fost chemat miercuri, 7 noiembrie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a oferi explicaţii în legătură cu perioada în care a fost deţinut la Penitenciarul Poarta Albă, când fostul acţionar al Dinamo ar fi fost favorizat.

Eliberat condiţionat din închisoare în 2 iulie 2018, Borcea a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an, în perioada iunie 2017 – iunie 2018, spun reprezentanţii angajaţilor din penitenciare, care au făcut plângere la DNA, sesizare în urma căreia a fost deschis acest dosar în care s-a prezentat astăzi Cristian Borcea.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a emis un comunicat, în luna septembrie, prin care aducea mai multe acuzaţii:

Conform evidenţelor, deţinutul Cristian Borcea a acumulat în cei 4 ani executaţi 2.378 de credite, cam cât ar fi putut acumula 300 de deţinuţi la un loc. Pe baza acestor credite a beneficiat de 20 de recompense cu suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită şi 17 permisiuni de ieşire din penitenciar (dintre care 10 în ultimele 12 luni calendaristice). Niciun deţinut din sistemul penitenciar nu a beneficiat de un asemenea număr de recompense.

Deţinutul Borcea Cristian figurează în evidenţe cu luni în care ar fi lucrat câte 30 de zile (ianuarie, iunie 2018) şi chiar 33 de zile (martie 2018), excluzând celelalte activităţi pe care cei care i-au acordat creditele pretind că le-ar fi făcut, în condiţiile în care în acele luni a avut câte 5 – 7 zile de permisiune de ieşire din penitenciar. Dealtfel, în ultimele 12 luni, media numărului de zile lucrate este de 28 în condiţiile în care aproape în fiecare lună a beneficiat de acele 5 – 7 zile de permisie.

# În aceşti 4 ani, deţinutul Cristian Borcea a participat pe hârtie la peste 140 de programe şi activităţi educaţionale, primind credite pentru participarea la enorm de multe dezbateri, câteva redactări de reviste, ceva recenzii de carte şi foarte multe concursuri tematice. Nu a făcut cursuri de calificare, a absolvit în schimb module de şcolarizare pentru adulţi (geografie şi istorie). În medie, ceilalţi deţinuţi participă la 9 – 12 astfel de programe şi activităţi educaţionale într-un an, dacă au timp şi nefiind la muncă.

Afla mai multe despre: cristi borceadnascandalproblemeancheta,  

viewscnt
Articole similare