Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nici ea n-a crezut că o poate învinge pe Halep! Dezvăluirea făcută la şase luni după victoria de la Roland Garros. Câţi bani a păstrat de fapt Ostapenko după finală

Nici ea n-a crezut că o poate învinge pe Halep! Dezvăluirea făcută la şase luni după victoria de la Roland Garros. Câţi bani a păstrat de fapt Ostapenko după finală

Tenis

Comentarii

Jelena Ostapenko a reprezentat fără îndoială marea surpriză a anului 2017 în tenisul feminin, iar victoria din finala Roland Garros, obţinută în faţa Simonei Halep, a transformat-o pe tânăra letonă într-un punct major de interes în WTA.

Mama şi antrenoarea jucpăoarei de 20 de ani, Jeļena Jakovļeva, a vorbit la final de an în ţara natală despre ascensiunea avută de Ostapenko în 2017, punctul central fiind victoria de la Roland Garros. Succesul din finală a luat-o prin surprindere până şi pe jucătoare, în condiţiile în care apropiaţii pronosticau că aceasta va fi pregătită să câştige un mare şlem abia "în trei, patru ani".

Ostapenko s-a impus spectaculos în finala de la Paris, în trei seturi, la capătul unui meci în care Halep părea la un moment dat scăpată în câştigătoare.


"E încă tânără, are 20 de ani. Nimeni nu era pregătit ca ea să câştige un Mare Şlem! Noi speram ca asta să se întâmple în trei, patru ani. Titlul obţinut pare acum un impediment. Toţi vor şi alte victorii.



Atunci când ajungi în TOP 10, toată lumea începe să te ia în seamă. Jucătoarele de top din lume îţi devin rivale. Tenisul e un job, deci nu putem vorbi de prietenie în circuit
", a povestit Jelena Jakovleva, mama Jelenei Ostapenko.

Cu câţi bani a rămas Ostapenko după titlul cucerit la Paris

Jelena Jakovleva le-a dezvăluit conaţionalilor şi cu câţi bani a rămas de fapt Ostapenko după victoria de la Roland Garros.

Oficial, suma obţinută de câştigătoare este de 2,1 milioane de euro. Statul francez a impozitat însă suma cu 45%, adică 945.000 de euro. Astfel, tânăra jucătoare a rămas cu puţin peste 1.150.000 de euro.

7 e locul ocupat de Jelena Ostapenko în clasamentul WTA, la finalul lui 2017

Afla mai multe despre: ostapenkohaleproland garros 

viewscnt
Articole similare