Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noul procurorul-şef al DNA, Călin Nistor, a coordonat dosarul "Mită pentru arbitri", unde Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost condamnaţi!

Noul procurorul-şef al DNA, Călin Nistor, a coordonat dosarul "Mită pentru arbitri", unde Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin au fost condamnaţi!

Fotbal

Comentarii

Procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor a preluat marţi conducerea instituţiei până la numirea unui titular. Desemnarea sa a fost făcută în urma unei şedinţe care a avut loc la DNA, cu participarea procurorului general Augustin Lazăr.

Nistor preia conducerea DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei, a refuzat prelungirea interimatului. Călin Nistor este procuror şef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016,  iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a ocupat interimar funcţia de procuror şef al DNA. 

Nistor şi-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi timp de patru ani a fost  avocat în Baroul Vâlcea.

Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) şi la DNA - Structura Centrală (2006-2008). Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura Teritorială Piteşti, funcţie din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcţia de procuror şef al DNA.  

Înainte de a se muta la Bucureşti, unde a activat ca adjunct al Laurei Kovesi şi, apoi, interimar după vacantarea postului, Nistor a condus secţia DNA de la Piteşti, unde a declanşat şi a coordonat dosarul “Mită pentru arbitri”. E cazul care a condus la condamnări grele, în frunte cu Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeş, şi Gheorghe Constantin, expreşedinte CCA. Ambii au primit în februarie 2015 câte cinci ani de închisoare cu executare pentru dare/luare de mită.

Afla mai multe despre: dnanumiredosarfotbalcondamnaripuscarieinchisoare 

viewscnt
Articole similare