Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nu e impasibil la suspendarea primită de Rusia. Ce mesaj a avut Vladimir Putin

Nu e impasibil la suspendarea primită de Rusia. Ce mesaj a avut Vladimir Putin
Comentarii

Rusia ''nu-i va împiedica'' pe sportivii săi care vor să participe la JO 2018 sub steagul olimpic, a anunţat preşedintele rus Vladimir Putin după decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de suspendare.

''Fără cea mai mică îndoială, noi nu vom opune niciun un blocaj, nu-i vom împiedica pe sportivii noştri să ia parte la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, între 9 şi 25 februarie'', a declarat Putin, citat de agenţiile ruse de presă, la o întâlnire cu muncitorii de la o uzină din Nijnîi Novgorod (Volga).

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) între 9 şi 25 februarie, sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

Această decizie luată din motive sportive este o premieră în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă şi vine într-o perioadă în care Rusia este acuzată că a introdus un sistem de dopaj instituţionalizat între 2011 şi 2015, mai ales la JO 2014 pe care le-a organizat la Soci.

CIO urmează astfel, după doi ani, calea trasată de Federaţia internaţională de atletism (IAAF), care a suspendat Rusia pe 13 noiembrie 2015 după dezvăluirile despre un dopaj sistematic acoperit de autorităţile ruse în prima disciplină olimpică. IAAF le-a permis atleţilor ruşi care au dovedit că nu s-au dopat să participe sub drapelul olimpic la JO 2016 de la Rio, apoi la Mondialele de la Londra din 2017.

La aproape 17 luni de la dezvăluirile din iulie 2016 ale raportului McLaren despre dopajul de stat în sportul din Rusia între 2011 şi 2015, cu implicarea Moscovei şi a serviciilor secrete (FSB), CIO a hotărât deci să-şi asume responsabilităţile şi să sancţioneze Rusia.

Afla mai multe despre: vladimir putinrusiasuspendareboicotsteag olimpicjocurile olimpicecio 

viewscnt
Articole similare