Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă gimnastă a dezvăluit că a fost abuzată de medicul Larry Nassar: ”Nu am înţeles niciodată de ce ni s-a întâmplat aşa ceva”

O nouă gimnastă a dezvăluit că a fost abuzată de medicul Larry Nassar: ”Nu am înţeles niciodată de ce ni s-a întâmplat aşa ceva”

Gimnastică

Comentarii

Jordyn Wieber, medaliată cu aurul olimpic, a dezvăluit, vineri, că a fost una dintre victimele lui Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, care riscă închisoarea pe viaţă pentru agresiuni sexuale, informează AFP.

"Credeam că antrenamentele mele pentru Jocurile Olimpice sunt cele mai dificile pe care le-am trăit", a declarat tânăra, vizibil nervoasă în a patra zi a audierii pentru determinarea condamnării lui Nassar în Michigan.

Nassar,  în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală.

Jordyn Wieber se alătură coechipierilor sale de la JO de la Londra, din 2012, Aly Raisman, Gabby Douglas şi McKayla Maroney, care au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, a transmis o mărturie similară, la fel ca şi Jamie Dantzscher, medaliată la JO de la Sydney în 2000.

Jordyn Wieber a explicat că medicul a agresat-o încă de când avea 14 ani, dar nimeni nu spunea nimic din cauza reputaţiei sale, el fiind văzut ca un "făcător de minuni".

"Am vorbit cu coechipierele mele Aly Raisman şi McKayla Maroney despre aceste lucruri şi niciuna nu a înţeles de ce ni s-a întâmplat asta", a spus ea.

Wieber consideră că federaţia naţională este responsabilă, la fel ca şi Comitetul Olimpic American.

Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat în iulie după acuzaţii că posedă mii de imagini şi filmuleţe cu pornografie infantilă, inclusiv cu copii angajaţi în acte sexuale, din perioada 2003-2006. Au existat trei capete de acuzare, iar fostul medic a fost condamnat pentru fiecare la 20 de ani de închisoare, sentinţe care trebuie să fie ispăşite consecutiv.

Larry Nassar va afla în această lună şi sentinţa în procesul în care a pledat vinovat de agresiune sexuală. El a fost acuzat că a agresat fete sub pretextul că le trata.

Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual.

Afla mai multe despre: jordyn wiebergimnasticalarry nassar 

viewscnt
Articole similare